Θ. Πλεύρης: Επιτυχημένη η επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ (video)

Τις εκτιμήσεις του για την αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπoυργού στις ΗΠΑ , εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μία ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, γιατί δόθηκε η δυνατότητα σε Έλληνα πρωθυπουργό για πρώτη φορά, να μιλήσει στην Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, όπως πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι ο πρωθυπουργός ανέδειξε τις στενές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, έκανε συσχέτιση με τη σημερινή κατάσταση που υπάρχει στην Ουκρανία, παράλληλα έθεσε την εικόνα της συμμάχου χώρας των ΗΠΑ και του σεβασμού στο Διεθνές Δίκαιο, κάνοντας αναφορά μέσα στους αντιπροσώπους των ΗΠΑ για την Κύπρο και τον ελληνισμό.

Θεωρώ ότι από μόνη της αυτή η δυνατότητα που δόθηκε είναι πάρα πολύ σημαντική και αντιστοίχως δεν έμεινε σε ένα επίπεδο συμβολικό, έμεινε σε ένα επίπεδο ουσίας και η αποδοχή που έτυχε από τους εκπροσώπους του αμερικανικού λαού, ήταν αποδοχή που έδειχνε ότι οι ελληνικές θέσεις, η ελληνική αντίληψη, οι ελληνικές αρχές και αξίες, βρίσκουν αναφορά και στην αμερικανική πολιτεία. Οπότε ήταν μία επιτυχημένη παρουσία πρωθυπουργού, που για πρώτη φορά ήταν σε τόσο αναβαθμισμένο επίπεδο.

Δεν θεωρούμε ότι η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός και ο εκνευρισμός που υπάρχει στην Τουρκία, ότι για πρώτη φορά δημιουργούμε συνθήκες ισορροπίας στον εναέριο χώρο μας είναι προφανέστατα κάτι που λειτουργεί προς όφελος των εθνικών δικαίων. Από εκεί και πέρα να αναφέρεται η «Αυγή» σε αφωνία, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός βρέθηκε και με τον Μπάιντεν, βρέθηκε και με τους αντιπροσώπους των ΗΠΑ και από την άλλη πλευρά έβλεπε επιτυχία τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται μαζί με τον Τραμπ και να μην ξέρει τι να πει, τότε με συγχωρείτε πάρα πολύ. Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε τουλάχιστον να υπήρχε μία συστολή ως προς το κομμάτι ότι για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται και μιλάει σε αντιπροσώπους των ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία μας.

Προφανέστατα οι λόγοι που δίνονται εκεί πέρα, πρέπει να είναι λόγοι εμβληματικοί, να είναι λόγοι που δείχνουν έναν παράγοντα και διεθνούς προσέγγισης, τέθηκαν όλα τα θέματα τα ελληνοτουρκικά και της εθνικής κυριαρχίας, το Κυπριακό και προφανέστατα δεν πηγαίνεις μέσα σε αυτά τα επίπεδα, προκειμένου να λειτουργήσεις με όρους χαμηλού επιπέδου διπλωματίας. Η διπλωματία γίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, μακάρι να υπάρξει και άλλος Έλληνας πρωθυπουργός στην πορεία και να βρεθεί στην ίδια θέση που βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος