ertnews.gr

Θ. Μαργαρίτης: Η απόφαση της κας Γεννηματά, σήμα για υπέρβαση του παρελθόντος (audio)

03/06 10:24
Θ. Μαργαρίτης: Η απόφαση της κας Γεννηματά, σήμα για υπέρβαση του παρελθόντος (audio)

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΙΝΑΛ  μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό»), στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Η τοποθέτηση του κ. Καμίνη και πιθανόν και η δική μου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ένα σινιάλο στην κοινωνία ότι το ΚΙΝΑΛ είναι κάτι ευρύτερο από το ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε  ο κ. Μαργαρίτης. «Ο κ. Βενιζέλος θα μπορούσε να μπει σε μια οποιαδήποτε εκλόγιμη θέση με σταυρό ο ίδιος δεν το έκρινε αυτό ορθό, ζήτησε την πρώτη θέση στο Επικρατείας, εκεί διατυπώθηκε η θέση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ ότι το σήμα στην ελληνική κοινωνία θα είναι μια υπέρβαση από το παρελθόν. Το σινιάλο είναι στον προοδευτικό κόσμο να επιστρέψει στο ΚΙΝΑΛ», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο μετά την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου κάποιοι ψηφοφόροι να στραφούν στην ΝΔ ο κ. Μαργαρίτης εκτίμησε ότι  «ένα τμήμα κεντρώων ψηφοφόρων που βρισκόταν στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη ψηφίσει ΝΔ. Το κύριο ζήτημα είναι τι θα γίνει στον προοδευτικό χώρο». Το ΚΙΝΑΛ συνέχισε ο κ. Μαργαρίτης  «κάνει ένα δύσκολο αγώνα απέναντι στον Δεξιό και στον Αριστερό λαϊκισμό. Αφού δοκιμάστηκε ο Αριστερός λαϊκισμός τώρα φαίνεται ότι έρχεται και ο Δεξιός λαϊκισμός, η επαναφορά δηλαδή με αργά αλλά σταθερά βήματα του Πατρίς –Θρησκεία -Οικογένεια».

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «ένα κομμάτι πολιτών δεν βλέπει τις διαφορές ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ παράλληλα εξήγησε ότι «σε αυτή την φάση το ΚΙΝΑΛ δίνει την μεγάλη μάχη της αυτονομίας. Το μήνυμα στους πολίτες είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να έχει ισχυρή θέση έτσι ώστε να μπορεί να επιβάλλει το πρόγραμμά του σε οποιαδήποτε συζήτηση για οποιαδήποτε κυβερνητική λύση».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Χρήστος Μπόνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version