ertnews.gr

Εθνικό πένθος για τη Φώφη Γεννηματά – Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο “αντίο”

27/10 12:14
Εθνικό πένθος για τη Φώφη Γεννηματά – Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο “αντίο”

H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι εν μέσω χειροκροτημάτων βγήκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών το φέρετρο με τη Φώφη Γεννηματά, το οποίο ήταν σκεπασμένο με τρεις σημαίες: την ελληνική, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ και αυτή την ώρα πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία. Τραγικές φιγούρες ο σύζυγός της τα τρία παιδιά της και η αδελφή της.

Η κηδεία της θα τελεστεί από το Α’ Νεκροταφείο, με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πολιτικών αρχηγών, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Εθνικό πένθος για τη Φώφη Γεννηματά – Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο “αντίο”

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες λόγω εθνικού πένθους για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, από τις 10:00 στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας βρέθηκαν από νωρίς το πρωί προκειμένου να την αποχαιρετήσουν και να αφήσουν λίγα λουλούδια στο φέρετρο της

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Λίγο πριν τις 10 το πρωί σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στην Φώφη Γεννηματά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Όλοι ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο επάνω στο φέρετρο της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και η “Κιβωτός του Κόσμου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version