ertnews.gr

ΔΕΠΑ: Καραμπινάτο σκάνδαλο λέει η ΝΔ – Φαντασιακό, απαντά ο Σταθάκης (video)

21/12 19:47
ΔΕΠΑ: Καραμπινάτο σκάνδαλο λέει η ΝΔ – Φαντασιακό, απαντά ο Σταθάκης (video)

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή την ερώτηση 37 βουλευτών της ΝΔ για την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE και την απάντηση τού υπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Σταθάκη. Η ερώτηση αφορά στις καταγγελίες που έκανε ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος, αναφορικά με τη ρύθμιση των οφειλών της εταιρείας, συμφερόντων Λαυρεντιάδη επί των ημερών του.

Για καραμπινάτο σκάνδαλο έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδίωξε να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ στον καταδικασμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Είναι νομικά και πολιτικά αδύνατο να μην πάτε στο ειδικό δικαστήριο, είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε ότι το χρέος των ΕΛΦΕ στη ΔΕΠΑ ανέρχεται στα 110 εκατ. ευρώ και η κυβέρνηση το παρέλαβε από τη ΝΔ. Σκάνδαλο είναι η αύξηση του χρέους από τη ΝΔ, τόνισε, επισημαίνοντας ότι ο κ. Κιτσάκος απολύθηκε γιατί θεωρήθηκε ότι δεν έκανε τη δουλειά του ειδικά σε μια μεταβατική περίοδο.

Δεν υπάρχει θέμα σκανδάλου που να αφορά την κυβέρνηση, τόνισε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.

Πηγή ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version