Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το νερό – Kαμία διάθεση ιδιωτικοποίησης, τονίζει ο Κ. Σκρέκας

Άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου, που αφορά στο νερό, με τους βουλευτές της συμπολίτευσης να απορρίπτουν την ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ

Άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου, που αφορά στο νερό, με τους βουλευτές της συμπολίτευσης να απορρίπτουν την ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση να αντιδρά έντονα στα κυβερνητικά επιχειρήματα, ότι το νομοσχέδιο δεν υποκρύπτει μελλοντική ιδιωτικοποίηση του νερού.

«Δεν υπάρχει καμία διάθεση ιδιωτικοποίησης του νερού», επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας συζήτησης. «Οι μόνοι που μπορούν να παρέχουν πόσιμο νερό και αρδευτικό νερό στη χώρα είναι δημόσιοι δημοτικοί οργανισμοί και ο Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων», τόνισε ο κ. Σκρέκας, διαβεβαιώνοντας ότι «το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό, όσο είμαστε εμείς κυβέρνηση τουλάχιστον».

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος ζήτησε από τον υπουργό να ενημερώσει για αλλαγές που θα επιφέρει στο νομοσχέδιο, καθώς δεν είναι ορθό να ενημερώνεται σχετικώς η ολομέλεια από δημοσίευμα εφημερίδας για απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων. Απαντώντας ο κ. Σκρέκας είπε ότι οι νομοτεχνικές βελτιώσεις θα είναι σε γνώση των βουλευτών πολύ νωρίτερα από το πέρας της συνεδρίασης, ώστε να συμβάλουν οι βουλευτές στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου.

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», τόνισε ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ Μανώλης Χαρατσής, σε ομιλία του στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων, συνδικάτων και μαζικών φορέων στο Σύνταγμα. Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για το νερό σημείωσε ότι «με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, η κυβέρνηση στηρίζει ξεδιάντροπα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της λαϊκής ανάγκης για φτηνό και ποιοτικό νερό».

Το μήνυμα ότι «οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται τη μετατροπή του νερού σε εμπόρευμα κόντρα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης» έστειλε ο πρόεδρος της ΟΜΕ -ΕΥΔΑΠ, ο Θανάσης Σκόνδρας. «Δεν θα υποστύλουμε τη σημαία», τόνισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος