Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, για την παρέμβαση στη Βουλή, μέλους του τάγματος Αζόφ

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης πυροδότησε η χθεσινή παρέμβαση ομογενούς, μέλους του τάγματος Αζόφ, στο μήνυμα του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς την ελληνική Βουλή. Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης συνεχίζονται, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλάει για άστοχη και απαράδεκτη ενέργεια που δεν πρέπει όμως, όπως τόνισε, να θολώνει την μεγάλη εικόνα και την ομιλία του κ. Ζελένσκι

“Πρέπει να μείνουμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, καταδικάζοντας χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, χωρίς επαμφοτερίζουσα στάση, χωρίς αγγαρείες τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία”, είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο Real fm

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η χθεσινή ημέρα – με ευθύνη της κυβέρνησης – εξελίχθηκε δυστυχώς σε ένα πολύ μεγάλο φιάσκο, το οποίο προσέλαβε την ελληνική Βουλή και τον ελληνικό λαό. Διότι είναι άλλο πράγμα να δέχεσαι ότι θα τοποθετηθεί ο πρόεδρος μιας χώρας που δέχεται μια παράνομη εισβολή και ο λαός του σφαγιάζεται και είναι εντελώς διαφορετικό να βλέπεις να παίρνουν τον λόγο νεοναζιστές ξανά στην ελληνική Βουλή», τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Το ΚΙΝΑΛ επέκρινε την κυβέρνηση για αδιανόητη προχειρότητα. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος  Μιχάλης Κατρίνης, σχολίασε σχετικά μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα «Το μήνυμα που έπρεπε να περάσει εχθές παρερμηνεύτηκε και θεωρώ ότι είναι ευθύνη και του προέδρου της βουλής αλλά και της Ουκρανικής πρεσβείας, της ηγεσίας της ουκρανικής κυβέρνησης, θεωρώ ότι υπήρξε ένας χειρισμός ατυχέστατος” και πρόσθεσε, “Η συμμετοχή δύο ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με την συνεδρίαση ήταν προσβλητική για το σύνολο όχι μόνο της Ελληνικής Βουλής αλλά και του ελληνικού λαού, πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι δηλώνουν ότι είναι μέλη του τάγματος του Αζόφ που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό”

Το ζήτημα πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

“Υπάρχουν πολύ βαριές ευθύνες σε όσους στήσανε τη χθεσινή προκλητική και  προσβλητική για τον ελληνικό λαό φιέστα χθες στη βουλή, αλλά και σε όσους συμμετείχαν σε αυτήν”, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις έξι” ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.

“Ο Πρόεδρος Ζελένσκι με την στάση του χθες, έκανε ένα τεράστιο δώρο στον Πούτιν, παίζοντας το ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου” του Πούτιν.To ΜέΡΑ25 ήταν, είναι και θα είναι αλληλέγγυο στον Ουκρανικό λαό, όχι στους ναζί του τάγματος Αζόφ” αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

H Ουκρανική πρεσβεία επισημαίνει, ότι το σύνταγμα Αζόφ, σχηματίστηκε το 2014 ως απάντηση στις προσπάθειες των Ρώσων να υπονομεύσουν τη σταθερότητα της περιοχής του Ντονέσκ.

“Μετά τη ρωσική εισβολή, το σύνταγμα «Azov» διαδραματίζει βασικό ρόλο στην υπεράσπιση του άμαχου πληθυσμού σε μια από τις πιο σκληρές μάχες για τη Μαριούπολη, η οποία παραμένει ουκρανική λόγω των προσπαθειών της” αναφέρει ανακοίνωση της πρεσβείας.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος