Συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

Στον Περισσό πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ: «Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εστίασε στα γενικευμένα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στο ενδεχόμενο μαζικών λουκέτων το επόμενο διάστημα, στην ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης, καθώς και στην αδυναμία χρηματοδότησής τους μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Απ΄ την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα ελλειπή μέτρα προστασίας της υγείας των λαϊκών στρωμάτων στις συνθήκες της πανδημίας, που αφορούν και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως επίσης και για τα μέτρα διαχείρισης που οδήγησαν σε εκτεταμένα lockdown, με συνέπειες για τις μικρές επιχειρήσεις.

Χαρακτήρισε τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης προς τους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες ως ανεπαρκή και προσωρινού χαρακτήρα και ανέδειξε τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ, όπως η κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου, με μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν ουσιαστικά, όπως η επανένταξή τους στο αφορολόγητο όριο των 12.000 και μείωσης της φορολογίας των χαμηλών εισοδημάτων και η διαγραφή τόκων προστίμων και του 30% του υπόλοιπου χρέους προς την εφορία και τις τράπεζες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος