ertnews.gr

Συνάντηση Δένδια με Ζάεφ, Ντιμιτρόφ, Τσαβούσογλου την Παρασκευή στη Γενεύη

07/11 13:55
Συνάντηση Δένδια με Ζάεφ, Ντιμιτρόφ, Τσαβούσογλου την Παρασκευή στη Γενεύη

Στη Γενεύη μεταβαίνει την Παρασκευή ο Νίκος Δένδιας όπου το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και Νίκολα Ντιμιτρόφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με θέμα τον Στρατηγικό Διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια. Ο Έλληνας υπ. εξωτερικών θα συναντηθεί επίσης με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι επαφές του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών εντάσσονται σε μία σειρά βημάτων στα οποία έχει αποφασίσει να κινηθεί το προσεχές διάστημα η ελληνική διπλωματία, με σκοπό να κατοχυρώσει τον ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συζητήσεις στο Φόρουμ αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, με στόχο τη σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ελληνικού ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Γεννηματάς «Η Ελλάδα στηρίζει διαχρονικά την ευρωπαϊκή πορεία των Δ. Βαλκανίων», τονίζοντας ότι η Αθήνα παρακολουθεί στενά την «ορθή και απαρέγκλιτη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version