Στη Θράκη ο Γιάνης Βαρουφάκης: Τι δήλωσε για «πριν από τις κάλπες»

Array

«Η προοδευτική διακυβέρνηση απαιτεί συγκροτημένο προοδευτικό πρόγραμμα», τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στη Θράκη. «Οποιος περιμένει μοιρασιά υπουργείων και προγράμματος μετά τις κάλπες δίνει μεγάλη πάσα στον κύριο Μητσοτάκη να μιλάει για τερατογένεση», δήλωσε.

Συνάντηση είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 με εργαζόμενους στα Λιπάσματα και τα Πετρέλαια Καβάλας μαζί με τον Βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και στελέχη του ΜέΡΑ25 Καβάλας.

Οι εργαζόμενοι μίλησαν για «όσα κάνουν οι ολιγάρχες με παρένθετες εταιρείες, με παράνομες και εκδικητικές ομαδικές απολύσεις, με παράβλεψη ακόμα και της δικαστικής δικαίωσης του αγώνα και των αιτημάτων τους, αλλά και με ευνοϊκό δανεισμό με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου που οδήγησε σε ακόμα πιο επιθετιλή πολιτική από την πλευρά των ολιγαρχών».
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν ακόμα το «ζήτημα της καταστολής με τα ΜΑΤ της Κυβέρνησης που ουσιαστικά επιβάλλουν δια της βίας την καταστρατήγηση των νόμων από τους ολιγάρχες, τις συνδικαλιστικές διώξεις αλλά και τα θέματα ασφάλειας που προκύπτουν με απεργοσπάστες που δουλεύουν χωρίς εξειδίκευση στις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 εξέφρασε από την πλευρά του την αμέριστη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων και των δύο εταιρειών, των οποίων οι εργαζόμενοι μαζί παλεύουν για τα δίκια τους ενάντια στις απολύσεις και στην “εργολαβοποίηση” των συμβάσεων εργασίας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε τέλος πως θα θέσει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό στη Βουλή τα σχετικά θέματα για το αν καλύπτει ή όχι εταιρείες που λαμβάνουν δανεισμό με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου και αθετούν τις υποχρεώσεις τους βλάπτοντας με αυτόν τον τρόπο και το δημόσιο συμφέρον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος