ertnews.gr

Στη σύνοδο του ΕΛΚ για το Brexit ο Κυρ. Μητσοτάκης (video)

29/04 15:04
Στη σύνοδο του ΕΛΚ για το Brexit ο Κυρ. Μητσοτάκης (video)

Οι κατευθυντήριες αρχές του ευρωπαϊκού στρατοπέδου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης συνόδου του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την πολύπλοκη διαδικασία εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ ενημέρωσε τους ηγέτες του λαϊκού κόμματος ο Μισέλ Μπαρνιέ, που είναι ο διαπραγματευτής από πλευράς Ευρώπης στην όλη διαδικασία.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν η Άνγκελα Μέρκελ ο Έντα Κένι, ο Ντόναλντ Τουσκ, και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ .

Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετάνιας δε σημαίνει και αποχώρηση από την Ευρώπη επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται συντεταγμένα.

Τη σύνοδο απασχόλησε και η πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες επαναβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα αποτελεί χώρα αμέσου ενδιαφέροντος για το ΕΛΚ μέσα από άμεση πολιτική αλλαγή, ενώ επισημάνθηκε ότι η ελληνική οικονομία ήταν η μοναδική στην ευρωζώνη που έκλεισε το 2016 χωρίς ανάπτυξη.

Στη σύνοδο συζητήθηκε και η κατάσταση στα Βαλκάνια.

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΕΛΚ πάντως προκάλεσε η κίνηση του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν να εξαγγείλει την κατάργηση των ιδιωτικών πανεπιστήμιων στη χώρα του.

Νωρίς το πρωί ο Ούγγρος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Γιοζέφ Ντόλ ο οποίος τον απείλησε ακόμα και με διαγραφή από το ΕΛΚ αν δεν κάνει πίσω.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Όρμπαν δεσμεύθηκε να το επανεξετάσει.

Πηγή: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Γιάννης Τρουπής

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version