Σταδιακά η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας και η κατάργηση των SMS

Φρένο στα σενάρια για διαπεριφερειακές μετακινήσεις με self test ή πιστοποιητικό εμβολίου βάζουν κυβερνητικές πηγές. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αναφορικά με τις μετακινήσεις εκτός νομού, επισήμανε πως το «πρωτόκολλο των μετακινήσεων θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες», ενώ έβαλε τέλος στα σενάρια περί ανοίγματος των μετακινήσεων με εμβόλιο ή self test. «Δεν θα υπάρχει διάκριση», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για έναν «υπέρμετρο περιορισμό».

Όπως τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ” η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα καταργηθεί σύντομα”. «Δεν μπορούμε να πάμε από τον απόλυτο περιορισμό, στην απόλυτη ελευθερία», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «εκείνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα».

Όπως είπε, το ωράριο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας «θα διευρυνθεί σταδιακά». Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, «σε πρώτη φάση θα υπάρξει μια επέκταση μετά τις 11 το βράδυ. Μέχρι τα μεσάνυχτα ή λίγο πιο μετά».

Σχετικά με τα SMS στο 13033, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως «αυτήν τη στιγμή η κατάσταση πηγαίνει καλά και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε». «Για ένα διάστημα ακόμη να είμαστε προσεκτικοί και αποστασιοποιημένοι», είπε και υπογράμμισε πως το SMS «θα εξακολουθεί να έχει πρακτική λειτουργία», ενώ «θα επαναξιολογηθεί με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων».

Σημείωσε επίσης, πως «ακόμη βρισκόμαστε στην αξιολόγηση από το άνοιγμα του εμπορίου, στη συνέχεια θα πρέπει να αξιολογηθούν και τα στοιχεία από το άνοιγμα των σχολείων».

«Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι από τις 15 του μήνα θα μορφοποιηθεί το σύστημα των sms» είπε ο ίδιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος