ertnews.gr

Στ. Κοντονής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν οι Τούρκοι στρατιωτικοί στην Ελλάδα (video)

04/01 12:30
Στ. Κοντονής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν οι Τούρκοι στρατιωτικοί στην Ελλάδα (video)

Την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2017, να δικαστούν στην Ελλάδα, διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός αναφέρθηκε σήμερα στο ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα αυτό στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.

Σε συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι υπάρχει η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή.

Επίσης, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη. Κατόπιν αυτών, μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού Κώδικα.
Τέλος ανέφερε ο κ. Κοντονής: «Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει. Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version