ertnews.gr

Σφοδρή επίθεση του Α. Τσίπρα για εγκληματική αδράνεια και εφησυχασμό της κυβέρνησης

06/11 15:01
Σφοδρή επίθεση του Α. Τσίπρα για εγκληματική αδράνεια και εφησυχασμό της κυβέρνησης

φωτο αρχείου EUROKINISSI

Το δεύτερο lockdown φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης και αποτελεί ομολογία στην αποτυχία της διαχείρισης υγειονομικής κρίσης, είπε στη συνέντευξη Tύπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας σφοδρή κριτική στους χειρισμούς της.

Δεν προσέλαβε μόνιμους γιατρούς, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, δεν μερίμνησε για προσθήκες επαρκών ΜΕΘ στο ΕΣΥ, δεν προχώρησε σε μαζική συνταγογράφηση τεστ στους πολίτες, επίσης δεν μερίμνησε για αποφυγή συνωστισμούς στα ΜΜΕ, δεν άνοιξε με ασφαλή πρωτόκολλα τον τουρισμό και δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για σχολεία, αντίθετα αύξησε τον αριθμό μαθητών ανάταξη. Την ίδια ώρα, όπως είπε, άφησε τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων χωρίς ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης και τους εργαζόμενους στη μοίρα τους με εκτόξευση ανεργίας και διογκούμενη ύφεση.

Πρότεινε να συγκληθεί συμβούλιο αρχηγών…να συζητήσουν οι πολιτικές δυνάμεις σε ένα εξάμηνο σχεδιο για ενίσχυση ΕΣΥ και άλλες δράσεις, θα μπορούσε και να υπάρξει απόφαση ενας υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής.

Ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην επιστημονική επιτροπή είπε ότι ο ίδιος και το κόμμα του σέβονται και τιμούν, η κυβέρνηση ωστόσο που παίρνει τις αποφάσεις δεν μπορεί να κρύβεται πίσω απο την επιτροπή δεν κρύβονται να φορτώνει ευθύνες και να εκβιάζει αποφάσεις. Επέμεινε δε στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής και προανήγγελει ότι θα καταθέσει το κόμμα του τροπολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version