Σ. Φάμελλος: Μεγάλα λόγια στο εξωτερικό, πλάτη στα υπερκέρδη και στη χειραγώγηση τιμών εδώ, από τον κ. Μητσοτάκη

Array

Κριτική  στο άρθρο του πρωθυπουργού στο Bloomberg για την ενεργειακή κρίση  ασκεί με γραπτή του δήλωση ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Σχολιάζοντας τη φράση «Όταν ένας παίκτης μπορεί να μεταβάλει τις τιμές κατά βούληση, δεν έχει νόημα να «αφήνουμε ελεύθερες τις αγορές» , ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να αφήσει ελεύθερη την αισχροκέρδεια στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.  Επέλεξε να μην συγκρατήσει τις υπέρογκες αυξήσεις που απειλούν τη βιωσιμότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων της Ελλάδας εδώ και 15 μήνες και  έβαλε πλάτη στη χειραγώγηση τιμών στην προημερήσια χονδρεμπορική αγορά και στην κερδοσκοπία των γαλάζιων χρυσοπληρωμένων παιδιών της ΔΕΗ.

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε επίσης ότι με το άρθρο αυτό ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθεί, για ακόμη μία φορά, να πετάξει «το μπαλάκι» των ευθυνών στην Ευρώπη ώστε, να εμφανιστεί για άλλη μία φορά «ανεύθυνος» όπως και στην πανδημία.

Επισημαίνει ακόμη ότι εφόσον ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως «η κρατική παρέμβαση όχι μόνο δικαιολογείται, αλλά απαιτείται», οφείλει τότε να εφαρμόσει άμεσα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για: Ρύθμιση της αγοράς ενέργειας και έλεγχο στα κέρδη και στις τιμές για να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια σε προσιτές τιμές όλοι οι καταναλωτές και όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες. Επιβολή πλαφόν στο κέρδος των ηλεκτροπαραγωγών και παροχών το ανώτερο 5%, επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, για την αποκατάσταση του κοινωνικού και αναπτυξιακού της ρόλου, καθώς και φορολόγηση των υπερκερδών και επιστροφή τους στους καταναλωτές.

Είναι λυπηρό, σχολιάζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, να προτείνει σε ΜΜΕ στο εξωτερικό μέτρα για την ενεργειακή κρίση, ενώ στη χώρα του κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η ενέργεια αποτελεί άλλο ένα πεδίο κερδοσκοπίας. Και η παραμονή στην εξουσία αυτοσκοπός ακόμα και εις βάρος του δικαίου και της αλήθειας, καταλήγει ο κ. Φάμελλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος