Πρόσω ολοταχώς για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου: Περιοδείες, μηνύματα και “μετωπική” για τη φορολογία

H φορολογία βρίσκεται στοεπίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τρεις εβδομάδες πριν τις κάλπες στις 25 Ιουνίου. Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συγκρούονται για τους έμμεσους φόρους με αναρτήσεις και δηλώσεις σε υψηλούς τόνους.

Λίγο πριν το εκλογικό ορόσημο της 25ης Ιουνίου, οι πολιτικοί αρχηγοί κυκλώνουν στο ημερολόγιο τους επόμενους σταθμούς των περιοδειών τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Παρασκευή είχε ανακοινώσει ότι νοσεί από κορονοϊό, ανήρτησε φωτογραφία με το αρνητικό τεστ στο οποίο υπεβλήθη. «Στα καλά νέα της ημέρας», έγραψε, επιστρέφοντας στο δρόμο της προεκλογικής εκστρατείας, με πρώτο σταθμό τη Νέα Ιωνία. Παράλληλα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος τόνισε: «Η Πράσινη Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα του προγράμματός μας. Ώστε μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές να ενισχύσουμε την ενεργειακή ασφάλεια της πατρίδας μας, αλλά κυρίως να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο περιβάλλον».

Η πράσινη μετάβαση δεν πρέπει να οδηγήσει ούτε σε ενεργειακή φτώχεια ούτε σε διεύρυνση των ανισοτήτων σημείωσε από το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και θα παραμείνει και όλοι οφείλουμε να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας σε μια κατεύθυνση κλιματικής ουδετερότητας. Είναι δυστύχημα που θα καθ’ όλη την περίοδο της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 21ης του Μάη, δεν άνοιξε αυτή η συζήτηση».

«Έχουμε θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών και των δράσεων την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε ο π΄ροδρος του ΠΑΟΣΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ πρόσθεσε: «Με τις προτάσεις μας, όπως αυτές για την ενεργειακή δημοκρατία, εστιάζουμε στην αειφόρο ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση με έναν κοινωνικά δίκαιο τρόπο για να γίνει η κοινωνία και η οικονομία μας πιο ανθεκτική στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικά βιώσιμη».

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Μαρούσι και το βράδυ θα δώσει συνέντευξη στο OPEN tv.

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τον ΦΠΑ

Νέα προεκλογική κόντρα, αυτήν τη φορά για τον ΦΠΑ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος είπε ότι ενδεχόμενη μείωσή του θα άνοιγε στα ταμεία τρύπα 1,5 δισεκατομμυρίου που θα έμπαινε στα ταμεία μεσαζόντων.

«Μνημείο μαθηματικής αλχημείας ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα θα ευνοήσει τα υψηλότερα εισοδήματα» σχολίασε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για προαναγγελία υπερφορολόγησης χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τάζουν σε μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ενιαίου Φόρου στα καύσιμα, χωρίς να λένε ποιους φόρους θα αυξήσουν σε μόνιμη βάση για να καλύψουν το κενό 3,5 δισ. που θα προκύψει στα δημόσια έσοδα, απάντησε ο Άκης Σκέρτσος.

Οι μηχανές των κομμάτων λειτουργούν πλέον στο φουλ, με το βλέμμα στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος