ertnews.gr

Πολιτικοί διαξιφισμοί για ακρίβεια και παρακολουθήσεις

Πολιτικοί διαξιφισμοί για ακρίβεια και παρακολουθήσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλει την κυβέρνηση για λεηλασία δημόσιου πλούτου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τον κατηγορεί για πολιτική ανεπάρκεια - Πώς εκτιμούν τα κόμματα το «καλάθι του νοικοκυριού»
02/11 21:41
Πολιτικοί διαξιφισμοί για ακρίβεια και παρακολουθήσεις

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση στο πεδίο της οικονομίας και των παρακολουθήσεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλει την κυβέρνηση για λεηλασία δημόσιου πλούτου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τον κατηγορεί για πολιτική ανεπάρκεια.

Στρατηγική για βόλεμα ημετέρων καταλόγισε στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

«Εδώ βλέπουμε να σκάνε σαν χειροβομβίδες η μία μετά την άλλη σκάνδαλα που αφορούν πρόσωπα του στενού πρωθυπουργικού νεοδημοκρατικού περιβάλλοντος. Εχουμε μία εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο. Αντίστοιχη δεν έχει υπάρξει πιστεύω. Συντελείται η σκληρότερη αναδιανομή πλούτου από τους αδύναμους προς τους ισχυρους της χώρας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

O Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο να μην απαντήσει στη Βουλή για τις παρακουλουθήσεις. «Αν φυγομαχήσει ο κ. Μητσοτάκης τότε επιβεβαιώνει τις νέες αποικαλύψεις για τις υποκλοπές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βγαίνει μια εφημερίδα η οποία είναι εν πάση περιπτώσει από τις κορυφαίες αν και διαφωνούμε, με τη γραμμή που έχει, είναι μια ιστορική εφημερίδα και καταλογίζει ότι ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Χρυσοχοΐδη να συνομιλεί με τον Μαρινάκη. Παρακολουθούσες τον Ανδρουλάκη, παρακολουθούσες τον Σπίρτζη παρακολουθούσες τον Χρυσοχοΐδη, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η μεγάλη σκιά πάνω από τα πολιτικά πράγματα της χώρας και ο Μητσοτάκης να επικαλείται το απόρρητο και να μην έρχεται να απαντήσει»

Πολιτική ανεπάρκεια καταλογίζει ο Γιάννης Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί τρία έτη πίστευε μάταια ότι η χώρα και η κυβέρνηση θα κατέρρεαν.

«Η “σκανδαλολογία” και η “ηθικολογία”, στις οποίες επιδίδεται με πάθος ο κ. Τσίπρας, δεν είναι λύση στο πρόβλημα της πολιτικής του ανεπάρκειας. Δεν είναι σωσίβια, όπως ελπίζει. Αλλά είναι το μόνο που ξέρει να κάνει» ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο επίκεντρο της πολιτικής κόντρας παραμενει η ακρίβεια. Σκληρή κριτική ασκεί το ΠΑΣΟΚ- Κινημα Αλλαγής, την ώρα που η κυβέρνηση εκτιμά ότι το μέτρο που αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού θα έχει θετικό αποτύπωμα.

«Δεν εχει επιβληθει κανέναν προστιμο στην αγορα τροφιμου» επισημαίνει ο Ανδρέας Σπυρόπουλος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Μετρο θετικό. Ο ανταγωνισμος θα αναγκάσει τις εταιριες να παγώσουν αυξησεις» εκτιμά ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής Ν.Δ

«Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν από τη ραγδαία αύξηση των τιμών σε βασικά προϊόντα διατροφής και πρώτης ανάγκης, η κυβέρνηση “πασάρει” τις εβδομαδιαίες προσφορές που -ούτως ή άλλως- έχουν τα supermarkets ως κυβερνητική πολιτική κατά της ακρίβειας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η πρώτη ημέρα εφαρμογής του περιβόητου «Καλαθιού του Νοικοκυριού» επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ έχει αφήσει την κοινωνία «έρμαιο» καρτέλ και κερδοσκόπων» σημειώνει η «Ελληνική Λυση».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version