Πολιτική κόντρα για τον Δ. Κουφοντίνα – Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του (video)

Στα ύψη εκτοξεύει το πολιτικό θερμόμετρο η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Μια ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε έντονη αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτά, με φόντο διαδηλώσεις και βανδαλισμούς από αλληλέγγυους του πολυισοβίτη τρομοκράτη.

Σοβαρή επιδείνωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του αρχι-εκτελεστή της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια για ισάριθμες ανθρωποκτονίες. Στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας, ο Δ. Κουφοντίνας, διανύει την 52η ημέρα απεργίας πείνας.

Έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει στάση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να μην χαθεί, όπως ανέφερε η ζωή ενός ανθρώπου, η οποία κρέμεται από μια κλωστή.

«Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν. Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη θέση του κ. Τσίπρα αντέδρασε το Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας ότι αντί ο κ. Τσίπρας να ζητήσει να διακόψει ο Δ. Κουφοντίνας την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος φυλακή για την ποινή του.

«Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση, όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» σημείωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση να βρει λύση στο θέμα το οποίο η ίδια δημιούργησε, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ. «Η Δημοκρατία τιμωρεί, δεν εκδικείται, δεν εκβιάζεται. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει ένας στυγερός, κατά συρροή δολοφόνος, αμετανόητος τρομοκράτης, να γίνει δήθεν σύμβολο αγωνιστικότητας» είπε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Οι πράξεις του Κουφοντίνα έχουν κριθεί πολιτικά, ηθικά και νομικά με την καταδίκη του. Σήμερα όμως δεν κρίνεται αυτό, αλλά το δικαίωμα ενός κρατούμενου στη δίκαιη κι αξιοπρεπή μεταχείριση, το οποίο θυσιάζεται στο βωμό των επιλογών της κυβέρνησης που κάνει επίδειξη κρατικής πυγμής κι αναζητά άλλοθι καταστολής» τόνισε το ΚΚΕ.

«Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν την υπόθεση του καταδικασμένου τρομοκράτη και κατά συρροή δολοφόνου Κουφοντίνα, ώστε να συσπειρώσουν το κομματικό τους ακροατήριο, αφού σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνούν» σχολίασε η Ελληνική Λύση.

«Ο ασυγχώρητος στρατηγικός στόχος του Κ. Μητσοτάκη να διαιρέσει τους πολίτες μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Κουφοντίνα, με το κράτος δικαίου να μένει ανυποστήρικτο, καχεκτικό, εξευτελισμένο», τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, δήλωσε ότι ο πατέρας του ζητά να εφαρμοστεί ο νόμος που ορίζει ότι πρέπει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό.

«Αυτοί που παριστάνουν ότι καταδικάζουν τη βία και που λένε ότι νοιάζονται για την ανθρώπινη ζωή, πιστεύουν ότι κάποιος είναι προτιμότερο να πεθάνει παρά να ζητήσει να πάει σε άλλη φυλακή» σημείωσε ο Έκτορας Κουφοντίνας.

Αντί να ζητούν κάποιοι την υποχώρηση του κράτους, να ζητήσουν από το δολοφόνο να διακόψει την απεργία πείνας, δηλώνει η ομάδα συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατίας: «Παρά το γεγονός ότι δολοφόνησε τους ανθρώπους μας, τον καλούμε να υποχωρήσει από το αίτημά του και να ζήσει. Το να πεθάνει δεν θα φέρει κανέναν από τους δικούς μας πίσω».

«Mήπως, η κυβερνητική δικαιοκρατική άποψη του «έτσι θέλω, έτσι κάνω», υπερισχύει και νομιμοποιεί κάθε αυθαιρεσία; Ακόμη και την βαρβαρότητα μιας θανατικής ποινής;», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η δικηγόρος του Δ. Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ.

«Το Κράτος Δικαίου είναι ακρογωνιαίος λίθος της έννομης τάξης. Δεν εκβιάζεται, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πάνω στο οποίο να βασιστούμε όλοι εμείς, που σε αντίθεση με τον δολοφόνο, πιστεύουμε στη Δημοκρατία και τον τρόπο λειτουργίας της;» τόνισε η ομάδα συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατίας.

Ένταση δημιουργήθηκε έξω από το Νοσοκομείο Λαμίας, το βράδυ του Σαββάτου, όταν έφτασαν 15-20 άτομα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ισχυρή αστυνομική δύναμη τα ακινητοποίησε και προχώρησε σε προσαγωγές.

Τεταμένη ήταν το πρωί της Κυριακής η κατάσταση και στο Ηράκλειο, κατά τη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον Κουφοντίνα. Δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν για να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια και πορεία, με την αστυνομία να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ προχώρησε και σε 5 προσαγωγές.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος