Πολιτική κόντρα για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει στη σκιά των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι εκμεταλλεύεται την κοινωνική κόπωση και υποδαυλίζει την ένταση, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει υποκινητή της οργής τον πρωθυπουργό.

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διχάσει τον ελληνικό λαό.

Θλιβερές και διχαστικές χαρακτήρισε τις εικόνες την Τρίτη στη Νέα Σμύρνη η κυβερνητική εκπρόσωπος. Η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε πως θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας υποδαυλίζουν κοινωνική ένταση, πατώντας με μέγιστη ανευθυνότητα πάνω στην ψυχολογική κόπωση, στην οργή, στην κούραση που υπάρχει σε κομμάτι της κοινωνίας για τα περιοριστικά μέτρα.

«Θεωρώ αδιανόητο εν μέσω πανδημίας να οργανώνονται τέτοιου τύπου πορείες και ακόμη πιο αδιανόητο το ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί για όσα έγιναν χθες», είπε η κα. Πελώνη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο ολισθηρός κατήφορος της έντασης πρέπει να τελειώσει εδώ. «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα φορώντας μάλιστα το εθνόσημο», υπογράμμισε ο Αλέξης Τίπρας, «να χτυπάει και να απειλεί ζωές συμπολιτών του με την ανοχή της κυβέρνησης όπως και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς με τρόπο φρικτό και απάνθρωπο».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να επενδύει στο διχασμό λέγοντας πως η Ελλάδα του 2021 δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950. «Έχουμε την ευθύνη να μην το επιτρέψουμε, έχουν την ευθύνη να μην το συνεχίσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη:

«Όλοι οι Έλληνες έχουν διαπιστώσει και διαπιστώνουν καθημερινά ποιος επενδύει στον διχασμό και την πόλωση. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, είναι τα έργα που μετρούν. Και τα λόγια του που τον συνοδεύουν. Το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” όχι μόνο δεν το ξέχασε, αλλά συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Κουνώντας το δάχτυλο, ο κ. Τσίπρας στο τέλος καταλήγει να δείχνει μόνος του τον εαυτό του.
Υ.Γ. Ακόμα περιμένουμε να πάρει θέση για τις συνεχείς διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας και για το αν δέχεται το ρίσκο που αφορά την υγεία των άλλων και όχι τη δική του».

Βολές εξαπέλυσαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι επαληθεύθηκε η εκτίμηση του κόμματος ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν με τη φωτιά, καλλιεργώντας συνειδητά μια επικίνδυνη όξυνση μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

«Η πολιτική ζωή φαντάζει εγκλωβισμένη σε ένα συγκρουσιακό τεχνητό δίπολο», τόνισε το Κίνημα Αλλαγής.

Το ΚΚΕ έκανε λόγο για μεγαλειώδη συγκέντρωση ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία η οποία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν – όπως υποστηρίζει – κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας.

«Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει», κατέληξε το ΚΚΕ.

Η Ελληνική Λύση υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν επιβάλλει την τάξη και αφήνει ελεύθερα την αριστερά να κάνει πορείες, να κάνει συγκεντρώσεις χωρίς κανένα πρόστιμο, χωρία καμία τιμωρία και εκφράζει αποτροπιασμό για τη «δολοφονική επίθεση» κατά του αστυνομικού.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, επέκρινε την κυβέρνηση για τη διάλυση της επιτροπής Αλιβιζάτου, τονίζοντας ότι σε όλες τις χώρες υπάρχει το φαινόμενο της αστυνομικής βίας, αλλά μόνο σε μία το φαινόμενο της ατιμωρησίας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει νομοσχέδια που προκαλούν κοινωνική αναταραχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος