Πολιτική αντιπαράθεση για τον ΟΠΑΠ με αφορμή συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη (video)

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με επίκεντρο τον ΟΠΑΠ πυροδότησε συνέντευξη του επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 . Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταλόγισε στον Γιάννη Δραγασάκη αθέμιτες παρεμβάσεις υπέρ της εταιρείας. Η κυβέρνηση καλεί το ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση.

Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 επιμένει στις καταγγελίες που έκανε στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον τότε αντιπρόεδρο της ότι το 2015 υπονόμευσαν το έργο της Επιτροπής Παιγνίων υπέρ του ΟΠΑΠ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι ο ίδιος είχε θέσει ατομικό πλαφόν απώλειας χρημάτων ημερησίως και όταν παραιτήθηκε το θεσμικό πλαίσιο άλλαξε.

“Εκείνο που δεν περίμενα ήταν ότι την βρώμικη δουλειά του τσέχικου ΟΠΑΠ θα έφερε εις πέρας ο σύντροφος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησής μας”  ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης στο Βήμα της Κυριακής.

Απαντήσεις από τους κυρίους Τσίπρα και Δραγασάκη ζήτησε η ΝΔ.

“Διαψεύδουν αυτά που λέει ο τότε Υπουργός Οικονομικών; Τους συκοφαντεί ή περιγράφει αυτό που έζησε; Δεν πρόκειται περί ενός θέματος κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για μια πολύ σοβαρή υπόθεση δημόσιου συμφέροντος”.

Για αθλιότητα κάνει λόγο ο κ. Δραγασάκης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά. Επισυνάπτει δε την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής προ ημερών, κατηγορώντας τον κ. Βαρουφάκη ότι με την τακτική του το 2015, δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπιζόταν θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά στο δημόσιο και τους φορολογούμενους.

“Ολοφάνερη συμπαιγνία ΝΔ – Βαρουφάκη – επιχειρηματικών συμφερόντων: Ο Γ. Βαρουφάκης σε ξεκάθαρο συντονισμό με συμφέροντα επαναλαμβάνει σήμερα τις συκοφαντίες του. Η ΝΔ με καθυστέρηση τον αξιοποιεί ως ‘χρήσιμο λαγό’. Η αθλιότητα όμως δεν θα μένει αναπάντητη” τονίζει ο κ. Δραγασάκης.

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι “Ο κ. Δραγασάκης ή θα απαντήσει επί της ουσίας στις καταγγελίες του κ Βαρουφάκη ή θα κινηθεί άμεσα δικαστικά εναντίον του. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να συνεχίσει να πετάει τη μπάλα στην κερκίδα”.

“Είναι φανερό ότι (η ΝΔ) αξιοποιεί τον Γ. Βαρουφάκη για τον αποπροσανατολισμό από τα αδιέξοδα της πολιτικής της” ανέφερε σε νέα ανακοίνωση του ο Γιάννης Δραγασάκης.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση τονίζει ότι η ΝΔ όχι μόνον καλύπτει, αλλά τώρα επικαλείται τον κ. Βαρουφάκη.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος