Πολιτικές διεργασίες και ζυμώσεις στην κεντροαριστερά (video)

Ζυμώσεις και αντιδράσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κλιμακώνει τις πρωτοβουλίες για να προχωρήσει το εγχείρημα της διεύρυνσης για σύγκλιση και συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων.

«Τολμηρά βήματα για ευρεία προοδευτική πλειοψηφία» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Το προοδευτικό μέτωπο βρίσκει απήχηση» επεσήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν κινήσεις και κείμενα με υπογραφές στελεχών και προσωπικοτήτων της Κεντροαριστεράς, πανεπιστημιακών και διανοούμενων, υπέρ της προοπτικής κοινού βηματισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τη Δίκαιη ανάπτυξη και μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και τον νεοφιλελευθερισμό έθεσαν οι συμμετέχοντες ως προϋποθέσεις για μια προοδευτική παράταξη στην συζήτηση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ.

«Χρειαζόμαστε προοδευτικό πόλο με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η δικηγόρος Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου.

Οξύτατες είναι οι αντιδράσεις στο ΚΙΝΑΛ με σκληρή γλώσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μανώλης Όθωνας δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα πάρει μέρος στην εκδήλωση με τον Ούντο Μπούλμαν που θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και συσχέτισης της εκδήλωσης, πόσο μάλλον του έργου της Ανεξάρτητης Επιτροπής, με εγχώριες πολιτικές διαμάχες είναι ακατανόητη και επιζήμια» σχολίασε η Λούκα Κατσέλη.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος