Πλεύρης για Novartis: Είναι και σκάνδαλο και σκευωρία

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «από τις Έξι» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγωγή στη Novartis για αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου.

«Είναι η πρώτη φορά που βάζουμε την Novartis στα σκοινιά» είπε ο υπουργός Υγείας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ζητηθούν ευθύνες από την φαρμακοβιομηχανία για τις κακές πρακτικές.

«Από το 2017 μέχρι να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε απολύτως τίποτα που να ενοχλεί την Novartis. Δεν υπάρχει ένα έγγραφο στο υπουργείο Υείας, ένα εξώδικο να διαμαρτυρηθεί κάποιος στην Novartis για τις κακές πρακτικές της. Η κυβέρνηση της ΝΔ με το που ανέλαβε, ειπώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι θα ζητηθούν ευθύνες από την Novartis για το πραγματικό σκάνδαλο, δηλαδή τις κακές πρακτικές που αποδείχτηκαν και από την αμερικανική δικαιοσύνη και δεν είναι η σκευωρία που στήθηκε προκειμένου να στοχοποιηθούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα» είπε.

Ο κ. Πλεύρης ξεκαθαρίζει ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, και όχι ο Πλεύρης, έχει εισηγηθεί μία σειρά από ενέργειες, όπως να γίνει μία αγωγή κατά της Novartis για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου.

Όπως εξηγεί η αγωγή για την οποία αποζημιώθηκε το αμερικανικό Δημόσιο έχει να κάνει με μία σειρά από προγράμματα κλινικών δοκιμών που υπήρχε στοχευμένη συνταγογράφηση χρησιμοποιώντας γιατρούς. Η αγωγή που είναι έτοιμη έχει να κάνει με την αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου για τον ίδιο λόγο.

Επιπλέον, συνεχίζει, έχει ζητήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αν αποτυπωθεί και ζημία ότι λόγω αυτών των πρακτικών πληρώθηκαν και παραπάνω χρήματα από το ελληνικό δημόσιο θα υπάρξει και δεύτερη αγωγή.

«Η Novartis είναι και σκάνδαλο και σκευωρία» καταλήγει ο κ. Πλεύρης τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη κάνει την δουλειά της και θα δει αν και ποιος ευθύνεται.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος