ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία η Ελλάδα

Με κοινή τους ανακοίνωση ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης και ο Γραμματέας του Τομέα Εργασίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Χρήστος Μέγας, αναφέρονται στα στοιχεία της ανεργίας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας “κατέκτησε” ένα ακόμη ρεκόρ. Μετά το χρέος, το έλλειμμα και τον πληθωρισμό, αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία με 13,3% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Είναι προφανές ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας (10ωρη ημερήσια απασχόληση) που υιοθέτησε το υπουργείο Εργασίας στέκεται εμπόδιο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Eurostat καταρρίπτει, όμως, και το… “brain gain” της Κυβέρνησης, καθώς το 31,4%, των νέων κάτω των 25 ετών βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, έναντι των 28,7% τον Δεκέμβριο 2021 (αύξηση κατά 2,7%).

Το ΠΑΣΟΚ ζητά την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσα από Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, την θέσπιση κινήτρων για πλήρη και καλά αμειβόμενη εργασία και την επέκταση των επιδομάτων ανεργίας σε περισσότερους δικαιούχος και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια, οι νέοι πρέπει να βρουν διέξοδο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος