ertnews.gr

Παπαδημούλης: Στις Βρυξέλλες ουδείς χαρακτηρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες κουκουλοφόρους (audio)

26/02 11:25
Παπαδημούλης: Στις Βρυξέλλες ουδείς χαρακτηρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες κουκουλοφόρους (audio)

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου ( στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ο κ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων, είπε ότι θεωρείται πολύ σημαντικό σε όλη την Ευρώπη και «στις Βρυξέλλες ουδείς τους χαρακτηρίζει κουκουλοφόρους», ενώ λυπάται διπλά γιατί στην Ελλάδα ο θεσμός πυροβολείται ακόμη και από αυτούς που με νόμο ενίσχυσαν τον θεσμό, όπως οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος. Πρότεινε μάλιστα «με ηρεμία και θεσμική σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας που απαιτεί “Ναι” στην διαλεύκανση του σκανδάλου…. Όχι στον πολιτικό ρεβανσισμό».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου διευκρίνισε ότι δεν διώκεται καμμία πολιτική παράταξη, ακόμη κι αν κάποιο πρόσωπο έχει ευθύνη για όσα του αποδίδονται λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν έχει κανένα λόγο ένας νεοδημοκράτης η ένας πασοκτζής να ταυτίζεται με κάποιο στέλεχός του, αν όντως έχει βάλει το δάχτυλο, ή όλο το χέρι μέχρι τον ώμο στο μέλι».

Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε, μιλώντας για την παραγραφή της ευθύνης των πολιτικών προσώπων, ότι πρέπει να αλλάξουμε το άρθρο του Συντάγματος και τον άθλιο εφαρμοστικό νόμο, που δίνει υπερπροστασία στους πολιτικούς.

Ο κ. Παπαδημούλης αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύει επιθέσεις, αφού ο ίδιος δήλωσε πως όποιος έχει βάλει το χέρι στο μέλι θα φύγει από τη ΝΔ, ενώ σχετικά με την εισαγγελέα διαφθοράς τόνισε ότι η τοποθέτηση της κας Τουλουπάκη έγινε με συντριπτική πλειοψηφία από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και ομόφωνη επικύρωση από τον Άρειο Πάγο κι άρα κάτι σάπιο υπάρχει για να ζητείται και μάλιστα από δικαστικούς να της πάρουν τον φάκελο.

Τέλος, σχολιάζοντας την στάση της ΕΕ απέναντι στην αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε ακόμη περισσότερη αυστηρότητα από την ήδη εκπεφρασμένη και τόνισε ότι γίνεται έντονη προσπάθεια, ώστε αυτή η αυστηρότητα να γίνει παγκόσμια.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version