Π.Α.Μ.Ε.: Συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Ιουλίου στην Κλαυθμώνος “ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία”

Κινητοποίηση με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος την Παρασκευή 12:30 το μεσημέρι και πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ, ανακοίνωσε το ΠΑΜΕ.

Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι “δε θα περάσει η τρομοκρατία κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων” και όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ:

“Ακυρώνουμε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Ακυρώνουμε τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους. Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, δε χαρίζουμε τη δουλειά και το μισθό μας σε κανέναν.

Μέρα με τη μέρα πληθαίνει ο αριθμός των επιχειρήσεων που ανακοινώνουν στους εργαζόμενους τους αναγκαστικές άδειες, εκ περιτροπής εργασία, ότι δε θα τους πληρώσουν ενώ συνεχώς μεγαλώνει η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί, οι απειλές για απολύσεις.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι αξιοποιούν το κλίμα φόβου αλλά και τα εκβιαστικά διλλήματα κυβέρνησης και δανειστών για να κλιμακώσουν την επίθεση τους στους εργαζόμενους. Οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι τα μόνιμα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής και των ισχυρών ανταγωνισμών μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων”.

Επίσης το ΠΑΜΕ τονίζει: “Καλούμε τα σωματεία να βρίσκονται συνεχώς κοντά στους εργαζόμενους, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κανένας εργάτης μόνος του.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απαντήσουν οργανωμένα, μαζικά και μαχητικά στη νέα αυτή επίθεση των εργοδοτών. Να μην υποκύψουν, να μη δεχτούν την απλήρωτη δουλειά και τις διαθεσιμότητες. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Απαιτούμε:

* Να διασφαλιστεί εδώ και τώρα η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων.

* Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, ούτε εκ περιτροπής εργασία με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών”.

Φωτο: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιάννης Κολεσίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος