Οξύνεται το πολιτικό κλίμα στη σκιά της πανδημίας (video)

Οξύνεται το πολιτικό κλίμα, με αφορμή τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σοβαρές ευθύνες για την εκτίναξη των κρουσμάτων και την κατάσταση στις ΜΕΘ καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, η οποία εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση για τις 632 πορείες που έχουν γίνει από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση αλλά και οι πορείες και οι διαδηλώσεις προκαλούν νέο γύρο αντιπαράθεσης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. O ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για πανικό του κ. Μητσοτάκη που δεν κρύβεται.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι: “Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη πως όση χυδαία προπαγάνδα και να επιστρατεύσει πλέον έχει κουράσει με τις αποτυχίες και τις παλινωδίες του. Οι πολίτες ούτε τον εμπιστεύονται, ούτε τον ακούνε” .

“Γιατί η κυβέρνηση κ. Γεραπετρίτη και κ. Χρυσοχοϊδη που είστε εδώ, έβαλε σε lockdown τον λαό και τον τσάκισε στα νομοσχέδια. Ξέφυγε από κάθε όριο, πέρασε νομοσχέδια βαρβαρότητας που χτυπάνε το λαό και την ίδια στιγμή τον καλεί να μην διαμαρτύρεται'” τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

“Τα απόνερα αυτής της λάθος επιλογής της ΝΔ ενός περίπου έτους θα τα εισπράξουμε μετά την πανδημία” υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

“Ένα χρόνο μετά, έχουμε την απόλυτη ομολογία ενός προαναγγελθέντος από τότε εγκλήματος, από την Κυβέρνηση΄τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25.

Η ΝΔ υπενθυμίζοντας ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου έγιναν 632 πορείες, εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληση του Τμήματος Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής του σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες το Σάββατο στην Ομόνοια.

“Τις μέρες που οι πολίτες έδιναν σκληρή μάχη κατά της πανδημίας ο κ. Τσίπρας αναλάμβανε το ρίσκο για την εξάπλωση της. Και δυστυχώς συνεχίζει σε αυτό το δρόμο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να καλεί σε διαδηλώσεις” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

“Δεν φταίει ότι δεν γίνονται τεστ στους πολίτες. Ούτε τα λεωφορεία και τα τρένα που στοιβάζονται κάθε μέρα σαν σαρδέλες, ούτε οι χώροι εργασίας που δεν γίνονται τεστ. Γενικά ο κ. Μητσοτάκης τα κάνει όλα τέλεια και δεν φταίει για τίποτα” απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο θέμα των διαδηλώσεων αναφέρθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ.

“632 διαδηλώσεις οι μισές για τον Κουφοντίνα κάποιοι τις αγκάλιασαν όπως ξέρετε όχι εσείς. Τις ονόμασαν κίνημα και λαϊκούς αγώνες αυτό νομίζω ότι είναι ανευθυνότητα, πολιτική ανευθυνότητα” είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με περιστατικό παράνομης βία όπως καταγγέλoυν, εναντίον δεκαοκτάχρονης στη Ν. Σμύρνη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ και ΜΑΤ.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος