O ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει 4 ερωτήματα στο Ν. Χαρδαλιά – Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο υφυπουργός Πολ. Προστασίας

Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο θέμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά απευθύνοντάς του, αυτή τη φορά, τέσσερα ερωτήματα, ενώ και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επανέλαβε ότι ο κ.Χαρδαλιάς κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι ενώ «έχει περάσει μία μέρα και ο κ. Χαρδαλιάς βγάζει την ουρά του απέξω, εκτοξεύει απειλές αλλά δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας σε τέσσερα ερωτήματα. Ειδικότερα:

1. Για ποιο λόγο δεν διέταξε καν να γίνει μία αυτονόητη ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις; Τι φοβάται;

2. Γιατί δεν κάνει μήνυση στους αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας εάν είναι ψευδή όσα λένε στη συνομιλία τους για «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της Φενερμπαχτσέ;

3. Για ποιο λόγο κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν «πακιστανικά» τηλέφωνα σαν μαφιόζοι; Τι έχουν να κρύψουν ο κ. Χαρδαλιάς και οι υφιστάμενοί του και από ποιους φυλάγονται;

4. Για να αγοράζει «πακιστανικά» τηλέφωνα ψήφισε ώστε να έχει η Πολιτική Προστασία μυστικά κονδύλια; Και τέλος ένα ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη: Για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη για το δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών, που αποδίδει στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας εντολή για να παρακαμφθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά την άφιξη της ομάδας μπάσκετ της Φενέρμπαχτσέ, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Ουδέποτε ενημερώθηκα ή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων – συνοδών της ομάδας μπάσκετ Φενερμπαχτσέ με πυρετό» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για το θέμα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε ότι «ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει δώσει εκτενέστατη και αναλυτική απάντηση χθες, έχει καταγγείλει το δημοσίευμα ως συκοφαντικό και έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά».

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Το μεσημέρι στη 1 στον Άρειο Πάγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος