Ο Γκ. Χαρδούβελης κατέρριψε το μύθο του success story σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η συνέντευξη  που έδωσε Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και καθηγητής, Γκίκας Χαρδούβελης στους δημοσιογράφους, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, στο Βήμα FM , για το περιώνυμο mail και τη σύγκρισή του με τα τωρινά μέτρα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι ο κ. Χαρδούβελης παραδέχτηκε πως, παρόλο που το πλεόνασμα 4,5% που ζητούσαν οι δανειστές για το 2016 ήταν αδύνατον να επιτευχθεί, η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν έτοιμη να το αποδεχτεί, φέρνοντας ακόμα πιο σκληρά μέτρα, ώστε να κλείσει την αξιολόγηση.

«Μέσα σε ελάχιστες λέξεις, ο Γ.Χαρδούβελης κατέρριψε τον μύθο του success story της προηγούμενης κυβέρνησης που καλλιεργούσε συστηματικά ο Αντώνης Σαμαράς και συνεχίζει να καλλιεργεί ο Κ.Μητσοτάκης» σχολιάζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι «ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι η συμφωνία που διαπραγματευόταν η τότε κυβέρνηση με τους δανειστές προκειμένου να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση του δεύτερου μνημονίου δεν έβγαινε!»

Η κυνική ομολογία του Γ.Χαρδούβελη, καταλήγει στην ανακοίνωση  του ο ΣΥΡΙΖΑ,  είναι ενδεικτική της πολιτικής που εφάρμοσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Υποταγή στις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, βάρβαρα μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.  Αυτά τα εξωφρενικά πρωτογενή πλεονάσματα της κυβέρνησης Σαμαρά πέτυχε και μείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακυρώνοντας 20 δις μέτρα, μέσα από μια σκληρή και επίμονη διαπραγμάτευση για τα συμφέροντα της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος