ertnews.gr

Ο Γ. Αμανατίδης μιλά για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα (audio)

06/12 16:01
Ο Γ. Αμανατίδης μιλά για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα (audio)

Προσκυνηματική και ιδιωτική χαρακτήρισε την μετάβαση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα μας, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους δημοσιογράφους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός σημείωσε ότι θα εμπεδωθεί το θετικό κλίμα και θα ανοίξουν τα κανάλια για οικονομική συνεργασία εστιάζοντας ταυτόχρονα στα διμερή θέματα , τις περιφερειακές εξελίξεις και το μεταναστευτικό κρατώντας σταθερή την προσήλωση της χώρας μας στην εφαρμογή της συμφωνίας.

Επιπλέον, ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε τη σημασία της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, μετά από 65 χρόνια, στη χώρα μας προσθέτοντας ότι αυτονόητη προϋπόθεση είναι ο σεβασμός στις Διεθνείς Σχέσεις. Προς όφελος και των δύο πλευρών, ανέφερε ο υπουργός, θα είναι οι απευθείας συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη αλλά και η κατασκευή διπλής γέφυρας στον Έβρο.

Τέλος, ο κ. Αμανατίδης, προανήγγειλε τη λειτουργία τεμένους τους επόμενους μήνες, κάτι που αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας και όχι διμερές θέμα. Ανακεφαλαιώνοντας, ο υπουργός αναφέρθηκε στον δυνητικά διαμεσολαβητικό ρόλο της χώρας μας όσον αφορά τα προβλήματα του Ερντογάν με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version