ertnews.gr

Νέο μήνυμα ενότητας από τον ΠτΔ (video)

02/02 15:08
Νέο μήνυμα ενότητας από τον ΠτΔ (video)

Η υπέρμαχος στρατηγός να εμπνέει σε όλους μας, δύναμη, σύνεση και αρραγή ενότητα, ιδίως αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων και των εθνικών μας παρακαταθηκών, ευχήθηκε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Καλαμάτα μετά τη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Υπαπαντής του Χριστού, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της πολιούχου της Καλαμάτας.

Στην δοξολογία παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βουλευτές του νομού και ο Περιφερειαρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μεετά τη δοξολογία υπογράμμισε ότι η Ορθοδοξία μας είναι πάντα μια πηγή ενότητας για το Έθνος μας, στις δύσκολες περιόδους που αυτό περνά. Από την εποχή του Ιουστινιανού, η Υπαπαντή είναι μία από τις δώδεκα μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Είναι όμως μια σπουδαία μέρα, η πιο σημαντική γιορτή για την Καλαμάτα και για τη Μεσσηνία. Και με πολύ μεγάλη χαρά, παραβρέθηκα σήμερα, για πρώτη φορά, σε αυτή τη σημαντική γιορτή. Μια σημαντική γιορτή η οποία μας υπενθυμίζει πάντα τη σημασία της πίστης και της τήρησης των παραδόσεών μας».

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει μία εθνικά συμφέρουσα λύση, που σηματοδοτείται και από το τέλος του ονοματολογικού και από το τέλος του αλυτρωτισμού, με ένα όνομα που θα διακρίνει την ιστορική ελληνική Μακεδονία από το γειτονικό κράτος και θα επιβεβαιώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή, ως παράγοντα σταθερότητας για όλα τα Βαλκάνια».

Ο κ. Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ότι η Ένωση Κεντρώων θα κάνει το παν να ματαιώσει τα σχέδια αυτών που προτίθενται να δώσουν την λέξη “Μακεδονία”» απευθύνοντας κάλεσμα και στο συλλαλητήριο.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version