Νέα σελίδα στο ΚΙΝΑΛ: Στην ΚΟ την Τρίτη η πρώτη ομιλία Ν. Ανδρουλάκη – Τα επόμενα βήματά του (video)

Με το μήνυμα ενότητας ξημέρωσε η επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ, με αλλαγή σελίδας στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τη σαρωτική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη. Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο νέος πρόεδρος επισκέφθηκε το Α΄ Νεκροταφείο, αποτίοντας φόρο τιμής στη Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Με την ιδιότητα του προέδρου πέρασε, λίγο μετά τις 11.15 το πρωί της Δευτέρας, την πόρτα των ιστορικών γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τον νέο πρόεδρο υποδέχθηκαν ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης, και ο γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Μεγάλη μέρα για την παράταξη. Προχωράμε δυναμικά να ανασυγκροτήσουμε την κεντροαριστερά. Ο τόπος έχει ανάγκη μια ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή». Συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος τόνισε ότι δεν περίμενε τη μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα και τόνισε: «Οι εκλογές τελείωσαν. Πάμε ενωτικά».

Νωρίτερα, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, επισκέφθηκε το Α` Νεκροταφείο κι άφησε λευκά τριαντάφυλλα στα μνήματα της Φώφης Γεννηματά και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στις πρώτες δηλώσεις μετά τη νίκη του έστειλε μήνυμα για διαφύλαξη της ενότητας, λέγοντας: «Ξεκινάμε λοιπόν, μαζί, ένα νέο, ωραίο ταξίδι γιατί η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό».

Στο νέο πρόεδρο ευχήθηκε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία και καλή δύναμη.

Από τους πρώτους που μίλησαν μαζί του, το βράδυ της εκλογική του νίκης, ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι μια διαδικασία που η δημοκρατική της νομιμοποίηση είναι πολύ θετικό γεγονός. Προσδοκούμε μία αντιπολίτευση δημιουργική με προτάσεις στον ρόλο της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Συγχαρητήρια έδωσε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συζήτηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε το Νίκο Ανδρουλάκη για την πρωτοβουλία του να συναντηθεί με φορείς και κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση με την πανδημία.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη.

Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης, δήλωσε: «Το ερώτημα για τον κύριο Ανδρουλάκη: είστε έτοιμος να επιστρέψετε σε αυτό που έλεγε το ΠΑΣΟΚ για την Καταπολέμηση της εξάρτησης από τρόικες»?

Θερμό συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Συγχαρητήρια στον κ. Ανδρουλάκη απέστειλαν οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και είναι πιθανό να συμμετάσχει για πρώτη φορά ως πρόεδρος στην προσύνοδο που θα γίνει στις Βρυξέλλες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο έκτος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου

Μπορεί να ηττήθηκε, αλλά δεν πτοήθηκε. Ο Γιώργος Παπανδρέου διασκέδασε με τους συνεργάτες του χορεύοντας ζεϊμπέκικο υπό τους ήχους της «Συννεφιασμένης Κυριακής» του Τσιτσάνη και δήλωσε: «Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αξίες μου, τις ιδέες μου για να κάνουμε την παράταξη μεγάλη, ισχυρή, πλειοψηφούσα δύναμη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε κατά το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών με 68%, έναντι σχεδόν 32% του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι ο δεύτερος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και ο έκτος του ΠΑΣΟΚ.

Για τις προτεραιότητες του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και τα πρόσωπα-κλειδιά που θα τον πλαισιώσουν, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκαλεί την Τρίτη στις 16.00 την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου θα κάνει την πρώτη του ομιλία και θα ανακοινώσει ποιος θα τον εκπροσωπεί στην Βουλή, όπου οι επικρατέστεροι είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης. Επίσης θα εκλεγούν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και θα οριστούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να αξιοποιηθούν όλοι, παλιοί και νέοι, να εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις, για την εκπροσώπηση στην Βουλή ακούγονται τα ονόματα των Ευαγγελίας Λιακούλη, Χαράς Κεφαλίδου, Νάντιας Γιαννακοπούλου

Το αίτημα της ανανέωσης ήταν ισχυρό και υπήρξε καταλύτης και για το τελικό αποτέλεσμα και θα δούμε πώς θα αποτυπωθεί στην διάρθρωση του κόμματος, ισχυρό ρόλο θα έχουν οι συντονιστές στο κόμμα, που είναι οι:
-Ανδρέας Σπυρόπουλος
-Στέφανος Ξεκαλάκης
-Ηρακλής Δρούλιας

Ο κ.Ανδρουλάκης μιλάει για αυτοοργάνωση όλα από την βάση με ορίζοντα το συνέδριο την άνοιξη.

Η επικοινωνιακή ομάδα ορίστηκε:
Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Τύπου στο κόμμα: Παναγιώτης Βλάχος
Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας του Προέδρου: Βαγγέλης Τσόγκας
Υπεύθυνος για τα κοινωνικά δίκτυα: Βασίλης Πανάγου

Στο Ψυχρό του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, τόπο καταγωγής της μητέρας του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, η χαρά είναι μεγάλη. Με γλυκά και ρακή υποδέχονται τον κόσμο στο πολιτικό γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο, οι γονείς του.

«Εύχομαι στο παιδί μου να έχει δύναμη και κουράγιο να πετύχει και περισσότερα πράγματα στη ζωή του», δήλωσε η μητέρα του Πόπη Ανδρουλάκη, ενώ ο πατέρας του Μαρίνος Ανδρουλάκης, επισημαίνει: «Έχει ιδέες, παλεύει για τις ιδέες του, έχει σχέδιο, πιστεύω να κάνει καλό και στην παράταξη μας και στην πατρίδα».

Η διαδρομή και το προφίλ του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Ο 42χρονος νέος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, και έχει ένα γιο 10 ετών, τον Μαρίνο. Διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τα πρώτα ενεργά πολιτικά βήματα έγιναν μέσα από την ΠΑΣΠ και το 2001 τον βρίσκει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και 12 χρόνια αργότερα θα εκλεγεί 2013 Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Το 2014 και το 2019 εκλέγεται ευρωβουλευτής με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη και το ΚΙΝΑΛ αντίστοιχα.

Στις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2017, για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα καταλάβει τη 2η θέση πίσω από την Φώφη Γεννηματά. Τον Δεκέμβριο του 2021 από το γραφείο του ως αρχηγού πλέον του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνει, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη, Λίνα Μπεθάνη Κώστας Σκουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ ο Ν. Ανδρουλάκης – «Ο τόπος έχει ανάγκη μια ισχυρή σοσιαλδημοκρατική φωνή»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος