Νέα κόντρα πυροδοτεί η επιστροφή Πολάκη στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ – Ξανά στα «χαρακώματα» των διαδικτυακών αντιπαραθέσεων

Νέο γύρο πολιτικών «διαξιφισμών» σηματοδοτεί η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια των επικείμενων εκλογών. Λίγες μόλις ώρες από τη σχετική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο βουλευτής επανήλθε με νέες διαδικτυακές αντιπαραθέσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για κανονικοποίηση του «Πολακισμού».

«Εκφράζει την ιδεολογική ακρότητα, έναν φασιστικό εθνολαϊκισμό με αριστερό μανδύα. Έναν επικίνδυνο, δηλαδή, αχταρμά. Αυτόν τον επικίνδυνο αχταρμά ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει πολιτικά σε όλα του τα ατοπήματα. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κάνει de facto τον πολακισμό βασική πολιτική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πυρά» εξαπολύουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει ότι το κόμμα δεν κρατάει εκδικητική στάση έναντι των στελεχών του.

«Αυτή η μεγάλη κωλοτούμπα που έκανε ο κ. Τσίπρας με τη θέση του κ. Πολάκη είναι και μία έμμεση ομολογία ήττας», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Από την άλλη πλευρά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι «οι αναρτήσεις του κ. Πολάκη δημιούργησαν και θέμα ύφους και ουσίας. (…) Ο κ. Πολάκης έγραψε ένα γράμμα, έστειλε μια επιστολή το οποίο, που δίνει εξηγήσεις. Το κόμμα δεν είναι εκδικητικό όπως δεν θα είμαστε εκδικητικοί σε κανέναν όταν πάρουμε την εξουσία».

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκφράζει ο πολακισμός, είναι αναπόσπαστο κομμάτι» είπε χαρακτηριστικά ι βουέυτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Λίγο μετά μετά την επιστροφή Πολάκη, φαίνεται πως ξεκίνησε δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ του βουλευτή και του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Περιμένω. ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ!!! Ζητήστε συγγνώμη από το λαό για αυτά που κανετε 13 χρόνια ως «δημοσιογράφοι» και μετά τα ξαναλέμε…», δήλωσε ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο Twitter, με τον δημοσιογράφο να απαντά: «Ο Παύλος Πολάκης, είτε έχει ασυλία, είτε όχι, έρχονται και τα ποινικά δικαστήρια και τα αστικά. Και στα αστικά διαστήρια δεν υπάρχει ασυλία. Στην αγωγή δεν έχει ασυλία, θα το πάρω το κοπάδι, το κοπάδι στην Κρήτη θα το πάρω. (…) Υποστήριξα εγώ μνημόνια όπως εσύ, τι λες ρε άσχετε, άθλιε, συκοφάντη, βρομιάρη».

Ποινική δίωξη κατά Α. Πάτση

Υπόλογος για δύο ποινικά αδικήματα είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον αρμόδιο εισαγγελέα, αφού είχε προηγηθεί η απόφαση της Βουλής που άνοιγε το δρόμο για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο Ανδρέας Πάτσης κατηγορείται για δύο πλημμελήματα, για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή, κατ’ εξακολούθηση. Η ποινική δίωξη αφορά επίσης την πρώην και την νυν σύζυγο του.

Οι μετεκλογικές συνεργασίες στο δρόμο προς την κάλπη

Με μεγάλο άγνωστο Χ στην πολιτική εξίσωση τον χρόνο της εθνικής κάλπης, κυβερνητικά στελέχη αναδεικνύουν την ανάγκη ισχυρών και σταθερών κυβερνήσεων. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι οι πολίτες είναι εκείνοι που θα δείξουν το δρόμο.

«Υπάρχει μια παρανόηση σε σχέση με τις συνεργασίες, ο πρωθυπουργός πιστεύει στις συνεργασίες. (…) Δεν πρέπει να προτρέχουμε σε αυτή τη φάση γύρω από εκλογικά σενάρια η χώρα χρειάζεται ένα σταθερό αποφασιστικό χέρι στο τιμόνι. Ο λαός θα δώσει τις απαντήσεις στην κάλπη», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «οι πολίτες, με την ψήφο τους, θα διαμορφώσουν τις συνθήκες για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα στη συγκυρία που ζούμε ο τόπος χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις».

Ρεπορτάζ: Κατια Αντωνιάδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος