ertnews.gr

ΝΑΤΟ: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χ. Ακάρ είχε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
13/10 16:53
ΝΑΤΟ: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στις Βρυξέλλες

(Γ.Τ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ/ EUROKINISSI)

Συνάντηση είχε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (13/10). Η Τουρκία είχε εκφράσει από χθες την πρόθεσή της να υπάρξει συνάντηση των δύο ανδρών με την ελληνική πλευρά να μην διαψεύδει αλλά ούτε και να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.

Νωρίτερα ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συναντήσεις και με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ αλλά και σύντομη συνομιλία με τον Ζοζέπ Μπορέλ.

Ειδικότερα, τη «συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας» συζήτησαν ο Υπουργός ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος με ο Αμερικανός ομόλογός του, Λόιντ Όστιν, σύμφωνα με tweet του δεύτερου.

Ειδικότερα, ο κ. Λόιντ σημείωσε: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για να συζητήσουμε τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας».

Ανταπόκριση Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα 

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που έχουν οι δύο υπουργοί Άμυνας μετά από πολύ καιρό και κυρίως μετά την κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής της Άγκυρας.

Χθες Τετάρτη (12/10) στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των αρμόδιων υπουργών. Η συνάντηση διήρκησε 22 λεπτά και στο τραπέζι βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την ειρήνη.

Ο υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση και με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ και τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπαστιάν Λεκορνί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version