ertnews.gr

Ν. Σαντορινιός: “Ο Αναπτυξιακός Νόμος στοχεύει στη δημιουργία θέσεων εργασίας” (audio)

14/06 14:52
Ν. Σαντορινιός: “Ο Αναπτυξιακός Νόμος στοχεύει στη δημιουργία θέσεων εργασίας” (audio)

Τους στόχους και τις κατευθύνσεις του νέου Αναπτυξιακού Νόμου που κατατίθεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ανέπτυξε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής του Σύριζα, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο κ. Σαντορινιός ανέφερε πως “ο νέος νόμος στοχεύει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για το λόγο αυτό στρέφεται προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα εκείνες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αγροτοδιατροφής, της τεχνολογίας και της πληροφορικής”.

“Στόχος”, ανέφερε ο κ. Σαντορινιός, “είναι η εξισορρόπηση των μειονεξιών που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και γι’ αυτό δίνεται περισσότερη έμφαση σε ορεινές, νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές, με το ύψος της επιδότησης να ορίζεται στα 5 εκ. ευρώ”.

“Η Νέα Δημοκρατία”, τόνισε, “ζητά να μην υπάρχει πλαφόν για να ενισχυθούν και πάλι μεγάλες επιχειρήσεις, ωστόσο, η τακτική αυτή στο παρελθόν οδήγησε στην απορρόφηση του 44% του συνολικού προϋπολογισμού από το 4% των επενδυτικών σχεδίων”.

Ο κ. Σαντορινιός, δήλωσε, ότι “όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση στο νέο πρόγραμμα” και πως “στα είδη των ενισχύσεων, περιλαμβάνεται και η φορολογική απαλλαγή, η οποία θα συνίσταται στο 45% του συνόλου των επιδοτήσεων που θα δοθούν”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version