Ν. Δένδιας: Προσκαλώ έμπρακτα την Τουρκία να άρει το casus belli

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε άμυνα και οικονομία αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Faisal Bin Farhan Al-Saud.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι η ρητορική της Άγκυρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο τα τελευταία χρόνια.

Σημείωσε ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Σαουδική Αραβία σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Κάλεσε την Τουρκία αν όντως σέβεται το Διεθνές Δίκαιο να το αποδείξει έμπρακτα, με την άρση του casus belli και την κατάργηση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

«Έχω να διατυπώσω μια πολύ απλή πρόταση προς την τουρκική κυβέρνηση. Να αποδείξει την πίστη της στο Διεθνές Δίκαιο στην πράξη, δηλαδή να αρχίσει να το εφαρμόζει. Και μια απλή και γρήγορη εφαρμογή του θα ήταν η άμεση ανάκληση του casus belli και η άμεση αναγνώριση της ανυπαρξίας του τουρκολιβυκού μνημονίου» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις στενές σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα και έκανε λόγο για το κοινό ενδιαφέρον και τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος