ertnews.gr

Ν. Δένδιας: Η νέα κυβέρνηση θα καταρτίσει ξανά λίστα για την ηγεσία του Αρείου Πάγου (audio)

01/07 11:40
Ν. Δένδιας: Η νέα κυβέρνηση θα καταρτίσει ξανά λίστα για την ηγεσία του Αρείου Πάγου (audio)

Η Κυβέρνηση μπορεί να προτείνει όχι όμως να ορίσει νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, εκτιμώ ότι το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δεν θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα καταρτίσει ξανά νέα λίστα και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται, επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας (υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών) μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στον Αλφόνσο Βιτάλη, αναφορικά με το θέμα του ορισμού νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Σημείωσε πως αυτό που πέτυχε ο Πρόεδρος της ΝΔ με τις «εκλογές τον Δεκαπεναύγουστο», αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία , είναι να υπογραμμίσει τους κινδύνους αδιεξόδου, εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση. Καθαρή εντολή από την κοινωνία, ζητάμε, είπε ο κ. Δένδιας.

Πρόσθεσε πως, νομίζει ότι για τη ΝΔ θα ήταν μία μεγάλη παγίδα να μπει στη συζήτηση τι είναι αυτό που συζητά το ΚΙΝΑΛ προεκλογικά, αν η ίδια δεν πετύχει τους στόχους της.
Ο κ. Δένδιας τόνισε πως «δεν έχουμε κρυφό πρόγραμμα . Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσπαθήσει να μας ετεροπροσδιορίσει. Η κινδυνολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή και πρόσθεσε « για τα εργασιακά, είναι δυνατόν ένα ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο να μην θέλει την σύγκλιση με την ευρωπαϊκή πρακτική?»

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μειώσεις φόρων θα ισχύσουν στο δεύτερο μισό της θητείας, αν εκλεγεί κυβέρνηση της ΝΔ , τόνισε πως «η μείωση φόρων που λέει ο κος Μητσοτάκης θα αρχίσει από 1/1/2020».
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Novartis ο κ. Δένδιας είπε ότι η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να πλήξει πολιτικούς αντιπάλους και όχι για να λάμψει η αλήθεια.
Επεσήμανε πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άμωμοι των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Αλλά ούτε και η Αριστερά που λέει ότι δεν κυβέρνησε. Έκτισε πάνω στα λάθη και όχι στις αρετές της Μεταπολίτευσης, σημείωσε.
Αναφερόμενος στην ένταση που προκαλεί η Τουρκία , επεσήμανε πως η Τουρκία είναι φανερό ότι έχει επιδοθεί σε μία απόπειρα αναθεωρητισμού και πιέζει Ελλάδα και Κύπρο . Η χώρα, πρόσθεσε, δεν πρέπει να οδηγηθεί με κανέναν τρόπο σε λογική οξύτητας, τα κυριαρχικά δικαιώματα μας είναι αδιαπραγμάτευτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version