Ν. Δένδιας για Λιβύη: Η Τουρκία απομονώθηκε στη διάσκεψη του Βερολίνου (video)

Η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή με τη συμμετοχή του Νίκου Δένδια αφενός στη συνάντηση της παγκόσμιας συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, αφετέρου στην κλειστή σύσκεψη για τη Συρία, την οποία οργάνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιταλία και ο ΟΗΕ. Ο υπουργός Εξωτερικών έδειξε την Τουρκία ως διπλωματικά απομονωμένη από τις εξελίξεις στη μετεμφυλιακή Λιβύη.

«Στην τελευταία σύσκεψη για τη Λιβύη η Τουρκία απομονώθηκε. Η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα η οποία υποστήριξε ότι τα ξένα στρατεύματα δεν θα πρέπει να φύγουν από τη Λιβύη» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές κατά την παρέμβασή του ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος παρότι έχει χάσει έδαφος διαθέτει ακόμα πρόσβαση σε σημαντικούς πόρους.

«Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδας στην ανάπτυξη του Ιράκ και αναφέρθηκε στην προσεχή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βαγδάτη και το Ερμπίλ».

Την ίδια ώρα σταθερά προσανατολισμένη στο δρόμο της διεθνούς νομιμότητας παραμένει η Αθήνα, μετά και την προκλητική τουρκική επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, στην οποία η Άγκυρα απαριθμεί τις ακραίες διεκδικήσεις της.

«Η ελληνική πλευρά επίσης εκφράζει τις πάγιες θέσεις της και ενημερώνει τακτικά τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ σε κάθε περίπτωση στο πλαίσιο αυτό έχει απορρίψει όπου κρίνεται σκόπιμο και θα συνεχίσει να απορρίπτει τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Στη γνωστή ανυπόστατη ρητορική περί της Ελλάδας ως δήθεν δημιουργού εντάσεων εμμένει ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ.

«Αυτό που πρέπει να δει ολόκληρος ο κόσμος είναι ότι σε αυτή την πτυχή των μικρο-εντάσεων όλες οι εντάσεις προέρχονται από την ελληνική πλευρά» δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

Το αξιόμαχο των ελληνικών ειδικών δυνάμεων ανέδειξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Σας προτρέπω να συνεχίσετε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο, αφοσίωση και ατσάλινη θέληση την αποστολή που εκτελείτε στις βουνοκορφές της ηπειρωτικής Ελλάδας στα κύματα και τους βράχους του Αιγαίου και στα ύψη των αιθέρων μας» σημείωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κοινή άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Κύπρου – Ελλάδος με τη συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας Κανάρης, πραγματοποιήθηκε εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος