Μπουρνούς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα επιστρέφει δικαιώματα και εισοδήματα σ’ αυτούς που χτυπήθηκαν από την κρίση (audio)

Ο Γιάννης Μπουρνούς, υποψήφιος βουλευτής Λέσβου με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο κ. Μπουρνούς είπε πως όταν δημιουργείται ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι έντονος ο αντίκτυπος σ’ ένα νησί όπως η Λέσβος και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τόσο ο Ευρωπαϊκός παράγοντας αλλά και οι ΗΠΑ έχουν πάρει μία θέση καταδικαστική για την στάση της Τουρκίας κάτι που οφείλεται «στην επίμονη και μεθοδική προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, για την οικοδόμηση διεθνών συμμαχιών και την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας».

Αναφέρθηκε όμως και σε «ένα γκρίζο σημείο» που αφορά την «εν κρυπτώ» συνάντηση του κ. Μητσοτάκη (όταν είχε πάει για το Πάσχα στο Φανάρι) με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών και γαμπρό του κ. Ερντογάν, για την οποία δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση για το περιεχόμενό της από την ΝΔ.

Ο κ. Μπουρνούς είπε πως η στρατηγική της κυβέρνησης σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα, επιβεβαιώνεται από τις διεθνείς αντιδράσεις και απέδωσε την κριτική της αντιπολίτευσης στην σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, ως πρόφαση «για να βρει κάτι να πει». Οι μέχρι τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης δείχνουν σοβαρότητα, συντονισμό και σχεδιασμό υπογράμμισε ο υποψήφιος Βουλευτής.

Σε σχέση με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο κ. Μπουρνούς είπε ότι ο λαός «θα κληθεί να κάνει μία επιλογή που θα καθορίσει σε τεράστιο βαθμό τη ζωή του για τα επόμενα 4 χρόνια» και χαρακτήρισε «εφιάλτη που έρχεται» το ενδεχόμενο επικράτησης της ΝΔ. Τόνισε όμως ότι η θετική ατζέντα της κυβέρνησης, που κατάφερε να υλοποιήσει σειρά υποσχέσεών της μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι η σωστή προσέγγιση στους πολίτες και θύμισε ότι μπορεί το τρίτο πρόγραμμα να περιελάμβανε μέτρα 6 δις, αλλά τα μέτρα λιτότητας που πήραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έφτασαν τα 65 δις, διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το «τεράστιο νοικοκύρεμα» που πέτυχε, θα επιστρέφει συνεχώς δικαιώματα και εισοδήματα σ’ αυτούς που χτυπήθηκαν από την κρίση.

Καταλήγοντας ο κ. Μπουρνούς εκτίμησε ότι η παρουσίαση του θετικού προγράμματος για την επόμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανή να αλλάξει τα δεδομένα των ευρωεκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι αισιόδοξος, ότι το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος