Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Κοστολογήσαμε το πρόγραμμά μας γραμμή – γραμμή — Δεν νομίζω να υπάρξει ανταπόκριση από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

«Την πρόταση για την κοστολόγηση την έκανα στο ντιμπέιτ. Τι έγινε από τότε; Εμείς έχουμε δώσει στη δημοσιότητα την αναλυτική κοστολόγηση του προγράμματός μας γραμμή – γραμμή. Διότι το κόστος έτσι προκύπτει. Κάθε μέτρο έχει ένα κόστος, αθροίζεται σε ένα συνολικό κόστος. Αλλά ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα τέτοιο.», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, 19 ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ενώ για το αν θα κοστολογηθεί ή όχι το πρόγραμμα, είπε ακόμη:

«(…) Η δικιά μου πρόταση εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι, με μια διαφορά: Ότι επειδή τα δικά μας μέτρα έχουν ενταχθεί στο μεσοπρόθεσμο, είναι ήδη κοστολογημένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γιατί όπως ξέρετε στο μεσοπρόθεσμο δεν μπορούμε να κάνουμε κολπάκια.

(…) Eμείς δεσμεύουμε τη χώρα, άρα δεν έχουμε το περιθώριο να λέμε ό,τι θέλουμε. Εμείς επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας -εδώ πέρα είμαστε- το δικό μας πρόγραμμα είναι κοστολογημένο. Θα το ξαναστείλουμε, αλλά δεν νομίζω ότι θα δείτε ουσιαστική ανταπόκριση ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από το ΠΑΣΟΚ. Αλλά νομίζω ότι έχει μια αξία, πίσω από τη λογική των αριθμών, να μπούμε λίγο στη φιλοσοφία της οικονομικής μας πολιτικής. Εγώ επαναλαμβάνω ότι για μας το πρώτο μέλημα ήταν η ανάπτυξη, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η δημιουργία δημόσιου πλούτου συλλογικής ευημερίας. Αυτό είναι το ΑΕΠ το οποίο αυξάνεται. Αυτό το ΑΕΠ το οποίο αυξάνεται, πρέπει μετά να το μοιράσουμε δίκαια. Ένα δίκαιο κράτος, το οποίο στη δικιά μας την πολιτική φιλοσοφία έρχεται πρωτίστως και στηρίζει τους πιο αδύναμους.

Και δεν είναι τυχαίο ότι η Νέα Δημοκρατία κατάφερε και πέτυχε ποσοστά τα οποία δεν μπορούσε καν να τα φανταστεί στις πιο «λαϊκές γειτονιές» του λεκανοπεδίου. Ήμουν σήμερα στη Νέα Ιωνία. Πήγα και περπάτησα σε έναν δήμο ο οποίος ήταν ταυτισμένος με την Αριστερά, τον οποίο κέρδισε η Νέα Δημοκρατία με 10 μονάδες διαφορά. Γιατί έγινε αυτό; Γιατί αυτοί οι άνθρωποι έκαναν αυτή τη μεταστροφή; Γιατί είδαν ότι τους στηρίξαμε στην διάρκεια της πανδημίας. Πήγα και είδα σε γνωστό πεζόδρομο. Δεν υπήρχε ξενοίκιαστο μαγαζί. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις γνωρίζουν πολύ καλά ότι επιβίωσαν επειδή κάποιος, το κράτος εν προκειμένω, έστρεψε την προσοχή του σε αυτές και τις κράτησε ζωντανές. Και γιατί πίστεψαν και καταλαβαίνουν ότι η ανάπτυξη τελικά δεν είναι μια αφηρημένη έννοια ούτε σταθερότητα. Είναι αφηρημένη έννοια. Όταν μικρός επιχειρηματίας σκέφτεται να κάνει μια αναβάθμιση από το μικρό καφέ που θέλει να κάνει μια επένδυση σε μια καφετιέρα ή θέλει να μπει σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ – ανταγωνιστικότητα, βγήκε ένα δισεκατομμύριο για ενεργειακή αναβάθμιση. Αυτό το οποίο θέλει είναι σταθερότητα. Να μπορεί να ξέρει τι του ξημερώνει αύριο. Άρα το αποτέλεσμα εμένα προσωπικά δεν με αιφνιδίασε. Άλλοι θα πρέπει να αναζητήσουν γιατί δεν μπόρεσαν να διαβάσουν τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος