Με την ενημερωτική καμπάνια και τη συμμετοχή των παιδιάτρων θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί στα παιδιά εκτίμησε η Ζ. Μακρή

Είμαστε σε συνεργασία και συνεννόηση με την Επιτροπή Επιδημιολόγων ώστε να δώσουμε σαφείς οδηγίες προς εκπαιδευτικούς και μαθητές πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δήλωσε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και τα παιδιά και οι γονείς θα τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς της εκπαιδευτικής κοινότητας σημείωσε ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών έχει φτάσει το 80% συν ένα 10% που έχει νοσήσει και εκτίμησε ότι το 10% που απομένει με την προτροπή της πολιτείας και των συνδικαλιστών θα φτάσει στο 100% και θα είναι θωρακισμένη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Για τους μαθητές, η κα Μακρή είπε ότι το ποσοστό είναι χαμηλό στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, ενώ το ποσοστό στην ηλικιακή ομάδα 15-18 έχει φτάσει στο 20%. Εκτίμησε ότι η καμπάνια ενημέρωσης και η συμμετοχή των παιδιάτρων στη διαδικασία, με εμβολιασμούς και στο σπίτι, θα αποδώσει.

Στη συνέχεια η υπουργός αναφέρθηκε στον τρόπο που θα προσέρχονται από τη Δευτέρα εκπαιδευτικοί και μαθητές στα σχολεία τους, επισημαίνοντας πως ήδη από χθες οι μαθητές που είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία δωρεάν έξι self tests για τον μήνα Σεπτέμβριο. Το πρώτο θα γίνει ένα 24ωρο πριν από το “πρώτο κουδούνι” και μετά δυο φορές την εβδομάδα τα οποία θα πρέπει τα δηλώνουν υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, είπε και προσέθεσε ότι οι μαθητές που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει θα πρέπει να επιδεικνύουν αντίστοιχα το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.
Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου (κόστος 10 ευρώ).

Ερωτηθείσα σχετικά με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, η κα Μακρή ανέφερε ότι “φέτος οι μαθητές θα βρουν τους δασκάλους και καθηγητές τους στις ταξεις τους”, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί οι αναπληρωτές για το σχολείο που θα πάνε. Σημείωσε ότι ήδη έχουν διοριστεί 12.000 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μαζί με τους 4.500 της ειδικής αγωγής που διορίστηκαν πέρυσι καλύπτουν σημαντικά κενά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος