ertnews.gr

Μαξίμου: Σε εξέλιξη η συνάντηση των αγροτών με κυβερνητικό κλιμάκιο – Τα αιτήματά τους

14/02 13:12
Μαξίμου: Σε εξέλιξη η συνάντηση των αγροτών με κυβερνητικό κλιμάκιο – Τα αιτήματά τους

Συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023. Ανάμεσα στα αιτήματα που έθεσαν οι αγρότες είναι η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, η μείωση του κόστους παραγωγής, η μείωση της τιμής του ρεύματος και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη είναι από τη 1 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση αντιπροσωπείας εκπροσώπων αγροτών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με κυβερνητικό κλιμάκιο και επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς και ο ΓΓ Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθ. Πετραλιάς.

Στο τραπέζι της συνάντησης πρόκειται να τεθούν τα αιτήματα των αγροτών για άμεση λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής όπως φθηνό αγροτικό πετρέλαιο και ρεύμα.

Μετά το πέρας της συνάντησης αναμένεται να υπάρξει δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version