Μ. Σχοινάς: Εάν υπάρχει κρίση επισιτιστικής ασφάλειας στον κόσμο, θα φταίει ο Πούτιν

«Εάν υπάρχει μια κρίση επισιτιστικής ασφάλειας στον κόσμο, θα φταίει ο Πούτιν» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο Politico πριν αναχωρήσει για την πρώτη του αποστολή σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.

Η επισιτιστική ασφάλεια αναμένεται να βρεθεί στην ατζέντα της συζήτησης που θα έχει ο κ. Σχοινάς με τον επικεφαλής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Όπως ανέφερε, η επισιτιστική ασφάλεια, «είναι και ένα σημαντικό πρόβλημα, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια ευκαιρία για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ξεμπερδέψουμε αυτό το χάος που έφερε ο πόλεμος. Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου».

Επιπροσθέτως, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής επισήμανε ότι η πιθανότητα ενός νέου μεταναστευτικού κύματος λόγω της επικείμενης επισιτιστικής κρίσης θα μπορούσε να δώσει ώθηση στη συμφωνία για το Σύμφωνο Μετανάστευσης της ΕΕ και προσέθεσε ότι οι χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις των κανόνων ασύλου το επόμενο έτος.

Εκτός από τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκα , αλλά και τον Αρχιεπίεσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Αλεχάντρο μαγιόρκα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι «θα δοθεί έμφαση στην ασφάλεια, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την εσωτερική ασφάλεια».

Ανταπόκριση Βρυξέλλες – Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος