Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για το ρεύμα – Τον Μάιο το Εθνικό Σχέδιο

«Η κυβέρνηση έκανε και θα εξακολουθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και να μην κόβεται το ρεύμα και να αξιοποιούν και τα διάφορα προγράμματα δόσεων που έχουν οι εταιρείες και κυρίως η ΔΕΗ. Από εκεί και πέρα είναι γεγονός ότι αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο της διακοπής ρεύματος σε συμπολίτες μας που δεν πλήρωναν είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω άλλων αιτιών πάντοτε υπήρχε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι το 2017 είχαμε 233.092 περιπτώσεις όπου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, το 2018 υπήρχαν 220.350, το 2019 172.840 περιπτώσεις ενώ το 2022 τα νούμερα είναι πολύ μικρότερα «παρά το γεγονός των ενεργειακών ανατιμήσεων».

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο πρωθυπουργός έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για πολύ ουσιαστικές παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει συνολικά η Ευρώπη για τη διαμόρφωση της χονδρικής τιμής του φυσικού αερίου, για την απεξάρτηση του αερίου από τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και για ό,τι έχει να κάνει με την ενιαία προμήθεια φυσικού αερίου από την ΕΕ. «Αναμένουμε τις κινήσεις της Κομισιόν ενόψει και της Συνόδου Κορυφής. Ταυτόχρονα και παράλληλα η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα εθνικό σχέδιο μιας πολύ ουσιαστικής κι αποφασιστικής παρέμβασης για τη διαμόρφωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε επίπεδα αισθητά κατώτερα από αυτά που είναι σήμερα». Ο κ. Οικονόμου είπε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τον Μάιο.

Για τα υπερκέρδη των εταιρειών, σημείωσε πως η κυβέρνηση αναμένει προφορικώς και γραπτώς τις απαντήσεις από τη ΡΑΕ.

Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ στο Πρώτο: Άρχισαν πάλι οι εντολές για διακοπές ρεύματος- Έχουμε τον άχαρο ρόλο να τις εκτελούμε άμεσα (audio)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος