Κύπρος: Στην Αθήνα για την τριμερή Σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας και επαφές με τον Κ. Μητσοτάκη ο Ν. Αναστασιάδης

Στις εργασίες της τριμερούς Συνόδου Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας που θα πραγματοποιηθούν στις 28 Ιουλίου, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Την τριμερή Σύνοδο, στην οποία θα πάρουν, επίσης, μέρος ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενεργειακά ζητήματα, το Μεταναστευτικό και οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η τριμερής Σύνοδος θα αρχίσει τις εργασίες της στις 12.15μμ της 28ης Ιουλίου και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. Στη Σύνοδο θα συμμετέχουν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος.

Νωρίτερα, στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή έναρξης της Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων.

Το βράδυ της 28ης Ιουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΑΗΕΡΑ, στο πλαίσιο του 99ου Συνεδρίου της, κατά την οποία θα τιμηθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Εξάλλου, στις 6.30μμ της 27ης Ιουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κ. Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο πλαίσιο του συντονισμού των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας υπό το φως των τουρκικών παράνομων ενεργειών στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Κατόπιν, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος