ertnews.gr

Κοντά στους ακρίτες των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Χαρδαλιάς: Πάντα έτοιμοι, με ψυχραιμία απένταντι στην αλαζονεία

"Εργαζόμαστε για την ειρήνη, θωρακίζουμε τη χώρα μας"
25/12 20:19
Κοντά στους ακρίτες των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Χαρδαλιάς: Πάντα έτοιμοι, με ψυχραιμία απένταντι στην αλαζονεία

«Εδώ από το ακριτικό Καστελλόριζο, κοντά στα στελέχη και τους στρατεύσιμους των Ενόπλων Δυνάμεων, εργαζόμαστε για την ειρήνη, θωρακίζουμε τη χώρα μας και πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο, απέναντι σε επιθετικές, αλαζονικές ρητορικές απαντάμε με νηφαλιότητα, απαντάμε με ψυχραιμία» υπογράμμισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς από το ακριτικό Καστελλόριζο.

Κοντά στους ακρίτες των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Χαρδαλιάς: Πάντα έτοιμοι, με ψυχραιμία απένταντι στην αλαζονεία

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γιορτές μαζί με τα στρατευμένα νιάτα που υπηρετούν την πατρίδα την περιοχή ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής στη Ρόδο, Ανήμερα των Χριστουγέννων, επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια «Κυρά της Ρω» και «Στρογγύλης», με σκοπό να ανταλλάξει ευχές με όλο το προσωπικό. Στην πρώτη νησίδα, κατέθεσε στεφάνι στον τάφο της Δέσποινας Αχλαδιώτου (Κυρά της Ρω), της Ελληνίδας ηρωικής μορφής της Αντίστασης κατά την περίοδο.

Στην Στρογγύλη επισκέφθηκε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς και η συνοδεία του ταξίδεψαν έως το Καστελόριζο, όπου το βράδυ το πλήρωμα του σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ παρέθεσε δείπνο. Ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο Υφυπουργός εκκλησιάστηκε στην Ιερά Μονή Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, ενώ μετά βρέθηκε στο Λιμενικό Σώμα Μεγίστης και ευχήθηκε στο προσωπικό. Αμέσως μετά έγινε δεκτός από το Δήμαρχο Μεγίστης κ. Γιώργο Σαμψάκο, με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές και αναμνηστικά δώρα.

Πριν αναχωρήσει από το Καστελόριζο, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την έδρα της Δύναμης Άμυνας Νήσου Μεγίστης, όπου ο Διοικητής του παρέθεσε χριστουγεννιάτικο γεύμα. Νωρίτερα, ο Υφυπουργός ευχήθηκε σε όλο το προσωπικό με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων. Ο Υφυπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε πως « οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν έτοιμοι, όποτε χρειαστεί να προασπίσουν τα ιερά και τα όσια, την εθνική μας ανεξαρτησία, τα κυριαρχικά δικαιώματα όλου του ελληνισμού».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αθανασίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version