ΚΚΕ: Ολοκλήρωση της συζήτησης και της ψηφοφορίας για το πρώτο θέμα του συνεδρίου

Το Σάββατο 26 Ιούνη ολοκληρώθηκε μετά από πλούσια συζήτηση δύο ημερών το Α΄ Θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που αφορούσε τον Απολογισμό δράσης της Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ) και τον Προγραμματισμό δράσης ως το 22ο Συνέδριο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΚΚΕ, επισημαίνει πως: «Μίλησαν συνολικά 67 Σύνεδροι. Στη συζήτηση εκφράστηκε η ουσιαστική συμφωνία με τις Θέσεις και την Εισήγηση της ΚΕ, μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών για όλα τα λαϊκά προβλήματα. Αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός γύρω από το κύριο ζήτημα, πώς στις σύγχρονες συνθήκες θα γίνεται πιο διακριτός ο ρόλος του ΚΚΕ ως οργανωμένης πρωτοπορίας, φορέας νέων ιδεών, πώς θα γίνουν βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, των βιοπαλαιστών αγροτών, των νέων και των γυναικών στα σωματεία τους, στους συλλόγους και τους φορείς, στην προώθηση του συντονισμού της δράσης τους, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συμμαχίας, στην ανάπτυξη της πάλης σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Η Εισήγηση και το Κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ υπερψηφίστηκαν ομόφωνα. Επίσης, ομόφωνα υπερψηφίστηκε και η Εισήγηση της ΚΕΟΕ.

Το 21ο Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου με την οποία καθορίζονται τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο. Επίσης, το 21ο Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα ειδική ξεχωριστή Απόφαση για τα καθήκοντα των κομμουνιστών στην εργατική τάξη και το κίνημά της και την κοινωνική συμμαχία.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται αύριο Κυριακή, με βάση την Ημερήσια Διάταξη και το χρονοδιάγραμμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος