ΚΚΕ: Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας ως πολεμικά ορμητήρια

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και τη διάθεση στρατιωτικών βάσεων – ορμητηρίων στο ελληνικό έδαφος, αναβαθμίζει περαιτέρω την εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, βάζοντας το λαό και τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες. Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο πλέουν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “Τρούμαν” -με προορισμό την Αλεξανδρούπολη- όπως και το γαλλικό αεροπλανοφόρο “Σαρλ ντε Γκωλ”, που είναι ενταγμένα στα ευρωΝΑΤΟικα σχέδια περαιτέρω ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τα αεροπλανοφόρα πλέουν με συνοδεία ελληνικών φρεγατών, απόδειξη για το πώς αξιοποιούνται από τις κυβερνήσεις οι υπέρογκοι εξοπλισμοί που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Η κυβέρνηση είναι υπόλογη γι’ αυτήν την εμπλοκή και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό, αφού μετατρέπει τη χώρα σε θύτη άλλων λαών, αλλά και σε πιθανό “στόχο”, ειδικά σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύγκρουσης» επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, που “μυρίζει μπαρούτι”, η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μια: Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Απεμπλοκή τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος, η θάλασσα και ο αέρας, ως πολεμικά ορμητήρια. Καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές με κανένα τρόπο ή πρόσχημα.

Αυτή είναι μόνη συνεπής πατριωτική στάση υπέρ του ελληνικού λαού και η πραγματική αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό που «πληρώνει» πολύ ακριβά τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος