ΚΚΕ: Μία απέραντη φυλακή ψυχών της ΕΕ τα νησιά μας

Σε σχολιασμό της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ευρωπαία επίτροπο, αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις Ίλβα Γιόχανσον, προχώρησε το ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ: “Η επίσκεψη της Επιτρόπου της ΕΕ Ι. Γιόχανσον σε Λέσβο και Σάμο, οι συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και οι δηλώσεις που ακολούθησαν, επιβεβαιώνουν την προσήλωση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης στη μετατροπή των νησιών του Αιγαίου σε μια απέραντη φυλακή ψυχών της ΕΕ.

Οι νέες υπερδομές, που σχεδιάζονται και συνοδεύονται από πακτωλό χρηματοδοτήσεων -όπως και αν ονομαστούν- προορίζονται να έχουν μόνιμο χαρακτήρα και να διαιωνίσουν τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των Κανονισμών της ΕΕ και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, που με συνέπεια υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις”.

Τέλος, το ΚΚΕ επισημαίνει πως: “Ο αγώνας των νησιωτών, μαζί με την αλληλεγγύη στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της εκμετάλλευσης και της φτώχειας, με την απομόνωση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών κραυγών, μπορεί να έχει αποτέλεσμα, βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική της ΕΕ και της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, απορρίπτοντας το αντιδραστικό Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, που επιδιώκει να επικυρώσει η ΕΕ εν μέσω των εντεινόμενων ανταγωνισμών που εργαλειοποιούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό”.

Σχετική είδηση: Συνάντηση Μητσοτάκη – Γιόχανσον: Στο τραπέζι το νέο Σύμφωνο της E.E για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος