ΚΚΕ: Χωρίς την παρουσία των βουλευτών του η ομιλία Ζαλένσκι στη Βουλή

Με επιστολή  που υπογράφει ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, οι βουλευτές του κόμματος ενημέρωσαν τον Προέδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα  ότι δεν θα παραστούν στην ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου.

Στην επιστολή καταδικάζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τονίζεται η αλληλεγγύη προς το λαό της αλλά υπογραμμίζεται επίσης ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος είναι μέρος του προβλήματος και δεν τον στηρίζει καθώς είναι επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που ευθύνεται και αυτό για τον πόλεμο και τα δεινά του λαού της Ουκρανίας.

Στην επιστολή αποδίδονται ευθύνες  στον Ουκρανό Πρόεδρο για την καταπάτηση των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, για στήριξη φασιστικών ταγμάτων εφόδου, για την νομιμοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας και την αποκατάσταση συνεργατών των Ναζί κατά τον 2ο  Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως επίσης, για την απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και άλλων 11 κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ακόμη, γίνεται λόγος για καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η ελληνική.

Το ΚΚΕ στην επιστολή του αναφέρει επίσης ότι η απόφαση του αυτή είναι η μεγαλύτερη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, ο οποίος για να βγει πραγματικά νικητής θα πρέπει να απαλλαγεί, τόσο από τη ρώσικη εισβολή όσο και από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι που τον σέρνουν στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι θα τηρούσε την ίδια στάση αν στη Βουλή είχαν  προσκληθεί να μιλήσουν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν ή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος