Κίνημα Αλλαγής: Η αντεγκληματική πολιτική της ΝΔ έχει αποτύχει και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της

“Οι στυγερές δολοφονίες στα Σεπόλια και στη Βάρη, ήλθαν πολύ γρήγορα να μας θυμίσουν ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για το έγκλημα έχει αποτύχει. Η ανεξέλεγκτη και επιπλέον ασταμάτητη δράση εγκληματικών οργανώσεων, που οργώνουν το λεκανοπέδιο και τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας δολοφονώντας αδιακρίτως, βαραίνει την κυβέρνηση και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ στη σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει ότι τα υποστελεχωμένα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα ασφαλείας και η επιχειρησιακή δράση κατά του οργανωμένου εγκλήματος χωρίς σχεδιασμό, εμφανίζει τη χώρα ως ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες. Γεγονός, που αποδεικνύεται και “από την επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να χρησιμοποιήσει λατινοαμερικάνικες τακτικές για να μην εμπλακεί σε «ενοχλητικές φασαρίες. Σιέστα και σομπρέρο. Δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν ενεργεί. Και αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους, με το φόβο του εγκλήματος να διαχέεται παντού. Ενώ αναλώνεται επικοινωνιακά στο να κυνηγά μόνο τις συναθροίσεις και τις πολιτικές διαμαρτυρίες ή να καταθέτει «απόρρητους» φακέλους στον Άρειο Πάγο, με τις κάμερες ανοικτές και τους φακέλους ανά χείρας”.

Τέλος καλεί την κυβέρνηση εντός του Ιουνίου να παρουσιάσει “ένα συνεκτικό σχέδιο αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, λαμβάνοντας υπόψη όσες προτάσεις ανακοινώσαμε ως Κίνημα Αλλαγής πριν λίγες μέρες, για την εμπέδωση μιας ουσιαστικής ασφάλειας για τον πολίτη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος