ertnews.gr

Καμμένος: “Ψηφίζουμε με βαριά καρδιά για να αποτρέψουμε το διχασμό του λαού”

11/07 01:54
Καμμένος: “Ψηφίζουμε με βαριά καρδιά για να αποτρέψουμε το διχασμό του λαού”

“Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να αποκαθηλώσει τις κυβερνήσεις που έφερναν τα νομοσχέδια στα αγγλικά”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Καμμένος είπε πως: “Μόνο δύο άνδρες από τη ΝΔ ο κ. Κουμουτσάκος και ο κ. Στυλιανίδης, αλλά και η κ. Μπακογιάννη, σχολίασαν την ομιλία του κ. Βέμπερ που ήταν γεμάτη μίσος για την Ελλάδα”.

Συνεχίζοντας σχολίασε ότι: “Μπαίνουν διατάξεις που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα, τους νόμους και τα πιστεύω μας. Δεν είναι μνημόνιο, αλλά συμφωνία”, δήλωσε ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε την περίπτωση των νησιών, που αποτέλεσε θέμα για τους ΑΝΕΛ

Επίσης σχολίασε τις περικοπές στο Υπ. Άμυνας, λέγοντας ότι από το προσωπικό δεν πρόκειται να κοπεί ούτε ένα ευρώ.

“Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί συνθηκολόγηση, είναι πολύ ηπιότερη της παραδόσεως.

Δεν φοβάμαι το Grexit, ένα μόνο φοβάμαι τον εθνικό διχασμό και τον εμφύλιο πόλεμο, τέτοια ευθύνη στην πλάτη μου δεν μπορώ να αναλάβω, δεν έχω τέτοια εντολή από τον ελληνικό λαό”, δήλωσε ο κ. Καμμένος και σχολίασε ότι πιστεύει πως “ο ελληνικός λαός δεν χαμογελά με αυτή τη συνθηκολόγηση, αλλά εξαθλιώνονται οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, χτυπιέται η ναυτιλία, η μισθωτή εργασία.

Μόνη προϋπόθεση για να υπάρξει απόδοση, είναι η διαγραφή του χρέους ή η επιμήκυνσή του.

Για να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία, τουλάχιστον από τους ΑΝΕΛ θα πρέπει να υπάρχει αναφορά στο θέμα της διαγραφής του χρέους και του αναπτυξιακού πακέτου.

Αυτή η κυβέρνηση έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα στη διαπραγμάτευση, αλλά έναν αγώνα άνισο”.

Επίσης ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο θέμα των ΜΜΕ κριτικάροντας τις σχέσεις των ιδιοκτητών τους με επιχειρηματικές δραστηριότητες τις οποίες κατήγγειλε ως αδιαφανείς, κάνοντας αναφορές και στη λίστα Λαγκάρντ.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Γιάννης Κολεσίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version